Luokat 7-9

Etsitkö yläkoulun oppimateriaaleja? Siirry tuotesarjoihin tästä.

Uusi sarja yläkoulun englantiin – Connections käytössäsi elokuussa 2024!

Uusi englannin sarja helpottaa opettajan työtä tarjoamalla monipuolisesti ratkaisuja eriyttämiseen ja joustaen erilaisiin opetustyyleihin. Connections-sarja antaa äänen ihmisille ja kulttuureille ympäri maailman ja haluaa tarjota samaistumispintaa jokaiselle. Selkeä ja helppokäyttöinen sarja sopii erilaisten oppijoiden tarpeisiin ja erilaisiin luokkahuoneisiin.

Lue lisää

Uutta näkyvissä yläkoulun historiaan ja maantietoon

Teemme uutta oppimateriaalia yläkoulun historiaan ja maantietoon. Uusi nykyaikainen materiaali tukee oppilaiden monipuolista lukutaitoa sekä kielitaidon kehitystä. Tiedon oppimisen lisäksi uudet oppimateriaalit kehittävät myös oppiainekohtaisia taitoja, opiskelutaitoja sekä innostavat oppilasta oppimaan itselleen sopivalla tavalla.

Uudet oppimateriaalit historiaan ja maantietoon ovat käytössäsi elokuussa 2025.

Lue lisää

Yläkoulun luonnontieteiden sarjojen digituotteiden päivitykset

Elo-sarjan digituotteet päivittyvät selkoteksteillä syksyksi 2024!

Yläkoulun luonnontieteiden sarjat Titaani, Maa ja Elo päivitettiin syksyksi 2023 digiuotteiden osalta. Päivitykset rikastuttavat opetusta, aktivoivat oppilaita ja tekevät luvussa opittujen asioiden kertaamisesta hauskaa! Tutustu tarkemmin sarjakohtaisiin päivityksiin.

Katso webinaaritallenteita

Tallenteista löydät sarjakohtaisia käyttäjäkoulutuksia ja esittelyjä sekä ohjeet peruskoulun oppilaslisenssien jakamiseen Opepalvelussa.

Artikkelit

Artikkelit

Kieli on reaaliaineissa oppimisen edellytys

Opettajan työ on antoisa ja tärkeä työ. Koulun arki on kuitenkin muuttunut entistä hektisemmäksi haastaen opettajia monin eri tavoin. Oppilaiden tuen tarve on lisääntynyt. Lukutaito heikkenee. Yhä useampi oppilas harjoittelee samanaikaisesti sekä suomen kieltä että opiskelee oppiaineiden sisältöjä. Tämä kehitys näkyy vahvasti reaaliaineissa, joissa erilaisia tekstejä luetaan paljon.

Artikkelit

Näin Trampolin-sarja tukee monilukutaitoa 

Monilukutaidolla tarkoitetaan taitoa tulkita ja tuottaa erilaisia tekstejä. Monilukutaidon tavoitteena on, että oppilaat oppivat ymmärtämään moninaisia kulttuurisia viestinnän muotoja ja sitä kautta myös rakentamaan identiteettiään. Artikkelissa Trampolin-sarjan oppikirjailija Anna Blom kertoo, kuinka Trampolin-sarja tukee monilukutaitoa ja OPSin tavoitteita.

Vinkit

Connections tarjoaa avaimet sujuvaan ja helppoon eriyttämiseen

Englannin uusi oppimateriaali Connections vastaa opettajien ja oppilaiden tarpeeseen: se mahdollistaa eriyttämisen oppimateriaalin sisällä uudella tavalla. Kirjan sisällä on tehtäviä kaikille, mutta siellä on myös kolme eriyttävää linjaa, joita opettaja voi hyödyntää ryhmän tarpeiden mukaan. 

Tutustu Opin tähdet -sarjaamme!

Opin tähdet -sarjastamme löydät innostavaa lukemista oman osaamisen kehittämiseen.