Painettu
Digi
Otso-sovellus

Särmä yläkoulu (2020)

Uusi Särmä vie lukemisen ja kirjoittamisen taidot kohti tulevaisuutta!

Katso kaikki sarjan osat

 • Särmä antaa vahvat työkalut tarkkaan lukutaitoon ja tiedon luotettavuuden arviointiin. Selkeät mallinnukset opastavat, miten luetaan tarkasti mediatekstejä sekä tieto- ja kaunokirjallisuutta.
 • Särmä innostaa lukemaan. Puhuttelevat, rohkeat ja ällistyttävätkin tekstit takaavat, että jokainen oppilas pääsee lukemisen makuun.
 • Särmä antaa eväät oman tekstin ideointiin ja opastaa kirjoittamisen vaiheiden läpi. Oppilas oppii kirjoittamaan ja muokkaamaan tekstiään digitaalisesti.
 • Särmän uudet, raikkaat työtavat vievät opetuksen ja oppimisen 2020-luvulle.
 • Särmä elävöittää oppimista videoilla ja animaatioilla. Hurmaavat tubevideot vievät kirjoittamisen maailmaan ja puhumisen taitoja mallinnetaan havainnollisilla esimerkkivideoilla. Animaatioiden avulla sukelletaan kielenhuollon maailmaan.
 • Uusi Otavan Otso-sovellus digitalisoi painetun kirjan käyttäjän. Otson avulla oppilas kuuntelee painettujen kirjojen opetustekstit, kirjallisuusnäytteet ja mediatekstit sekä katsoo Särmän videoita ja animaatioita.

Yläkoulun Särmä-sarja

Kirjan kansikuva: Särmä 7

Särmä 7

Kirjan kansikuva: Särmä 8

Särmä 8

Kirjan kansikuva: Särmä 9

Särmä 9

Kirjan kansikuva: Särmän lukemisto

Särmän lukemisto

Artikkelit

Yläkoulun Särmän digiopetustaineistot – uusia videoita, Kahoot-kertauksia ja apuja arviointiin!

Tässä artikkelissa kerromme, miten yläkoulun Särmän digiopetusaineistot 7–9 ovat päivittyneet kesän aikana.

Lue lisää

Mitä uutta yläkoulun Särmässä on lukuvuonna 2022–2023?

 • Lukemisto: Särmän uusi lukemisto herättää lukuinnon 29 innostavalla kauno- ja tietokirjallisuustekstillä. Kaikkiin teksteihin on tehtävät. Tehtävien vastaukset löytyvät digiopetusaineistosta (Opettajalle-osio > Vastaukset).
 • Uudet opetusvideot: Opettajan digiopetusaineistoissa on 15 uutta opetusvideota. Löydät tukun uusia opetusvideoita mm. seiskaluokan digiopetusaineiston Proosa-, Lyriikka– ja Draama-jaksosta (Luvun tehtävät -valikon takaa).
 • Kahoot-kertaukset: Opettajan digiopetusaineistoissa on joka jakson lopussa Kahoot-kertaus. Sen avulla on helppo kerrata pelillisesti asiat, jotka on jakson aikana opittu.
 • Arvioinnin tuki: Digiopetusaineistojen Opettajalle-osiossa on joka vuosiluokalla arviointisuunnitelma. Ysiluokan loppua varten on päättöarviointityökalu.
 • Kertaustehtävät ja -pelit: Oppilaan digitehtävissä on jokaisen jakson lopussa jakson asioista kertaustehtävä, joka on joko tasohyppelypeli, muistipeli tai kääntökorttipeli.

Hinnat ja edut

Tarjoamme Särmä-sarjaan myös edulliset pakettihinnat!

Lue Särmä-artikkelit

Artikkelit

Yläkoulun Särmän digiopetustaineistot – uusia videoita, Kahoot-kertauksia ja apuja arviointiin!

Tässä artikkelissa kerromme, miten yläkoulun Särmän digiopetusaineistot 7–9 ovat päivittyneet kesän aikana.

Artikkelit

”Yläkoulun Särmän lukemistoa parempaa ja napakampaa katsausta nykykirjallisuudesta ei ole missään saatavilla”

Tammikuussa 2022 yläkoulun Särmä-sarja laajentui lukemistolla. Tässä artikkelissa Särmän oppikirjailijat Mari Uusitalo ja Aleksis Salusjärvi paljastavat, millainen tuote uusi lukemisto on.

Artikkelit

Kahdeksan syytä vaihtaa uuteen yläkoulun Särmään

Uusi yläkoulun Särmä vie lukemisen ja kirjoittamisen taidot kohti tulevaisuutta!

Artikkelit

Viisi esimerkkiä Särmän vahvasta sisällöstä

Uusi yläkoulun Särmä opettaa äidinkielen ja kirjallisuuden taitoja todella monipuolisesti. Esimerkiksi erilaisten tekstien ymmärtämisen ja arvioimisen taidot ja hyvät vuorovaikutustaidot auttavat nuorta pärjäämään elämässä.

Artikkelit

Hyvä äidinkielen opettaja, Särmä on sinun puolellasi!

Yläkoulun uuden Särmän tekeminen lähti liikkeelle laajasta taustatyöstä. Sadat opettajat ympäri Suomea ovat vaikuttaneet siihen, millainen uusi Särmä on.

Artikkelit

Viisi vinkkiä uuden yläkoulun Särmän käyttöön

Uusi yläkoulun Särmä auttaa sekä opettajaa että oppilasta kohtaamaan muuttuvan maailman ja erilaisten opetustilanteiden haasteet.

Artikkelit

Särmän uudet työtavat rohkaisevat oppilaita

Videot, podcastit ja yhdessä kirjoittaminen työtapoina voivat herättää oppilaassa tunteen, että tämän tehtävän haluan tehdä. Siksi uusi yläkoulun Särmä tarjoaa monipuolisia työtapoja äidinkielen ja kirjallisuuden opiskeluun. Särmä mahdollistaa monenlaisten vahvuuksien ja taitojen näkymisen luokassa.

Artikkelit

Viisi vinkkiä lukemisen tukemiseen

Äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Reeta Aarnio kertoo, millä tavoin hän on herätellyt oppilaiden lukuintoa.

Webinaari

Katso Särmä-webinaari!

Webinaarissa Särmän oppikirjailijat Lea Kautto ja Aleksis Salusjärvi kertovat, millainen on uusi yläkoulun Särmä ja esittelevät lukuvuoden 2022–2023 uutuudet.

Katso tallenne

Katso esittelyvideo uuden Särmän innostavista sisällöistä!

Oppikirjailijat

Reeta Aarnio

Tuomas Kaseva

Lea Kautto

Sari Kuohukoski

Erja Matinlassi

Aleksis Salusjärvi

Mari Uusitalo

Milja Ahtosalo

Nina Vuorio