Artikkelit

Yläkoulun biologia: Elo-sarjan digituotteiden päivitykset

Elo-sarjan digituotteet päivittyvät selkoteksteillä syksyksi 2024. Tässä artikkelissa kerromme myös muistutuksena, mitä uudistuksia Elo 7–9 digiopetusaineistoon, digikirjaan ja digitehtäviin tehtiin vuonna 2023.

Lyhyesti

Kevään 2024 aikana lisäämme digiopetusaineistoon selkotekstit kirjojen jokaisesta luvusta (pl. Itämeri -kirja), sekä helpotettuja tehtäviä. Kevään 2023 digituotteiden päivitykset keskittyivät alaspäin eriyttämiseen, navigaation ja rakenteen selkiyttämiseen sekä pelillisyyden ja tehtävien lisäämiseen. Olemme halunneet vastata päivityksillä opettajilta saatuihin toiveisiin, jotta oppimateriaali palvelee heitä parhaalla mahdollisella tavalla. 

Kevään 2024 päivitykset

Elo 7–9 digiopetusaineisto  

  • Selkomukautetut tekstit: Opettajan materiaaliin lisätään selkotekstit jokaiseen lukuun (pl. Itämeri-kirja).
  • Helpotetut tehtävät: Tulostettavat tehtävämonisteet

Kevään 2023 päivitykset

Elo 7–9 digiopetusaineisto ja digikirja

Alaspäin eriyttäminen:  Koepankkiin on lisätty alaspäin eriyttäviä koetehtäviä, tehtävien tasot näkyvät digikirjassa ja digitehtävissä  

Navigaation ja rakenteen selkiyttäminen: Digiopetusaineistossa opettajan materiaalien löydettävyyttä on parannettu. Digikirjassa navigaatiota on selkeytetty, kun sisältö on pilkottu pienempiin osiin.  

Pelillisyyttä ja lisää tekemistä: Kahoot! -tietovisat, käsitteet kääntökortteina.  

Koetehtäviin OPS:n tavoitteet: Nykyisiin koetehtäviin (docx-tiedostoja) on lisätty tieto, mihin opetussuunnitelman tavoitteisiin koetehtävät liittyvät.

Päättöarvioinnin kriteerit: Digiopetusaineistoon on lisätty päättöarvioinnin tueksi materiaalia, jossa kerrotaan esimerkkejä, miten Elo-sarjan sisältöjä voi käyttää apuna päättöarvioinnissa.   

Lajikuvien päivittäminen: Lajikuvia on päivitetty uusilla kuvilla.