Uutiset

Simo Veistola on palkittu vuoden 2022 Oppikirjailijapalkinnolla

Otavan biologian ja maantiedon oppimateriaaleja tehnyt Simo Veistola on palkittu vuoden 2022 Oppikirjailijapalkinnolla. Suomen tietokirjailijat ry:n myöntämät Oppikirjailijapalkinnot ovat suuruudeltaan 8 000 euroa, ja ne myönnetään tunnustuksena laajasta ja ansiokkaasta oppiteostuotannosta.

Simo Veistola

FT Simo Veistola on biologian ja maantieteen opettaja, joka toimii nykyisin rehtorina. Oppimateriaalien lisäksi Veistola on julkaissut kirjoja ja artikkeleita erityisesti hänelle läheisestä aiheesta, linnuista. Myös hänen väitöskirjansa käsitteli lintuja.

Veistola on aloittanut oppikirjailijauran vuonna 2000, ja hän on ollut mukana yli sadan oppimateriaalin julkaisemisessa. Hän oli tekijäryhmässä, joka julkaisi Suomen kouluissa laajasti käytetyt Koulun biologia ja Koulun maantieto -sarjat (Otava). Näiden sarjojen oppikirjat, työvihkot ja opettajan materiaalit ovat tuttuja suurelle osalle Suomen koululaisista ja opettajista. Veistolan johdolla tehtiin Otavalle aivan uusi lukion biologian oppikirjasarja, Lukion biologia. Lisäksi hän on ollut tekemässä lukion Abi biologia -teosta (Otava).

Veistola on biologian ja maantieteen digitaalisten oppimateriaalien todellinen uranuurtaja. Hänen perustamansa yritys on julkaissut biologian ja maantieteen oppimateriaaleja sekä ala- ja yläkouluun että lukioon sekä lisäksi muiden oppiaineiden oppimateriaaleja. Veistolan digitaalisissa oppimateriaaleissa hyödynnetään rohkeasti uusimpia teknologioita, kuten 360-videoita ja VR-tekniikkaa. Veistola on myös kirjoittanut artikkeleita ja antanut haastatteluja digitaalisiin oppimateriaaleihin liittyen. Erityisesti Koulun biologia ja Koulun maantieto -sarjat ovat vaikuttaneet voimakkaasti biologian ja maantieteen opetukseen ja opetuksen kehittämiseen Suomessa.

Oppikirjailijapalkinto

Oppikirjailijapalkinnot julkistettiin perjantaina 28. tammikuuta 2022. Palkintoja myönnettiin tänä vuonna kolmelle oppikirjantekijälle. Palkinnot rahoitetaan Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla.