Painettu

Kompassi

7–9 yläkoulun elämänkatsomustieto

Kompassi-oppikirjassa on uuden opetussuunnitelman mukaiset elämänkatsomustiedon sisällöt yläkoulun kolmelle vuosiluokalle. Yhteisnide mahdollistaa asioiden käsittelyn opettajan haluamassa järjestyksessä.

Aidosti uuden opetussuunnitelman mukainen Kompassi antaa katsomuksellisen ja kulttuurisen yleissivistyksen. Kompassin lähtökohtana on nuoren oma maailma. Kompassi kannustaa katsomukselliseen pohdintaan ja eettiseen ajatteluun ja tukee samalla oman identiteetin rakentamista. Monipuoliset tehtävät harjoittavat kriittisen ajattelun ja laaja-alaisen osaamisen taitoja.

Kompassi on toteutettu yhteistyössä filosofian ja elämänkatsomustiedon opettajat FETO ry:n kanssa. Kompassi 7–9 opettajan opas on saatavilla Feto ry:n kautta

Kompassi 7–9

Kompassin jokainen luku on aukeaman mittainen selkeästi hahmotettava ja sujuvasti eriyttävä kokonaisuus. Olennainen on helppo hahmottaa, koska tärkeimmät asiat on tekstissä lihavoitu.

Jokaisen luvun lopussa on tehtäviä. Ensimmäinen tehtävä on luetun ymmärtämistä mittaava etsi-tehtävä ja seuraavat ajattelua harjoittavia keskustele- ja kirjoita-tehtäviä. Jokaisen jakson lopussa on Taitoaukeama, jolla harjoitellaan laaja-alaisen osaamisen taitoja. Lopusta löytyy myös jakson tiivistelmä.

ISBN/GTIN: 978-951-1-31984-9
Hinta: 65,82€ alv. 0%
Hinta: 72,40€ alv. 10%

Oppikirjailijat

Lauri Calonius

Olli Hakala

Ilmari Hirvonen

Eino Huotari

Katri Hämeenniemi

Jaakko Lindfors

Vesa Korkkula

Matti Mäkikangas

Ukri Pulliainen

Johanna Salonen

Matti Taneli

Hanna Vanhanen

Minna-Kerttu Vienola