Artikkelit

Särmän kielenhuollon digitehtävät motivoivat lukiolaisia kielenhuoltotreeniin

Särmä Kielenhuollon uudistaneet oppikirjailijat Eeva Nieminen ja Tuure Puurunen kertovat, millaiset opetustavat ja tehtävät toimivat kielenhuollon opiskelussa. Kielenhuollon harjoitteluun opiskelijoita motivoi ylioppilaskokeen painoarvo ja se, että taitava kirjoittaja antaa itsestään uskottavan ja fiksun kuvan.

Artikkelit

Näin tuet monikielisyyttä ja kielenkehitystä esiopetuksessa

Lapset tulevat esiopetukseen monimuotoisista kielimaailmoista, ja kokemukset kielenkäyttötilanteista ovat hyvin erilaisia. Kun monikielisyys kuuluu luontevana osana esiopetuksen arkeen, se tukee oppimista ja edistää vuorovaikutustaitoja.

Artikkelit

Hyvien valintojen viikkoa vietetään 29.4.–5.5.2024!

Tällä viikolla vietetään Suomalaisen työn liiton luotsaamaa Hyvien valintojen viikkoa. Suomalaisena perheyhtiönä olemme edistäneet ympäröivän yhteisön hyvinvointia jo yli 130 vuoden ajan ja jatkamme työtämme jatkuvasti kehittyen.

Artikkelit

Yläkoulun biologia: Elo-sarjan digituotteiden päivitykset

Elo-sarjan digituotteet päivittyvät selkoteksteillä syksyksi 2024. Tässä artikkelissa kerromme myös muistutuksena, mitä uudistuksia Elo 7–9 digiopetusaineistoon, digikirjaan ja digitehtäviin tehtiin vuonna 2023.

Artikkelit

Eskariretken tarinoissa repputepposet valloittivat maailman!

”Papatii!” kuului pääni sisältä melkein heti, kun olin astunut ulos Otavan ihmeellisestä kirjapajasta. Olin vain hetkeä aiemmin ollut mitä inspiroivimmassa tapaamisessa Eskariretken oppikirjailijoiden ja Otavan kustannustiimin kanssa, ja kuullut millaisia asioita he toivoivat Eskariretken tarinoilta. Pienet ja hyväntahtoiset tuhmurit ovat aina olleet sydäntäni lähellä, ja koska eskaritkin ovat usein paikkoja, joissa sattuu ja tapahtuu kaikenlaista, tiesin, että halusin kommelluksia ja iloa mukaan tarinoihin

Artikkelit

​​​​​Miten historiallista empatiaa voi arvioida? – Uudet arviointikriteerit historian opetuksen ohjaajina 

Historian uudet arviointikriteerit suuntaavat historian opetusta kohti monipuolista taitojen opettamista. ​​Eläytyminen eri ihmisten asemaan historian eri aikakausina, syvällinen syiden ja seurausten ymmärtäminen sekä vaikeiden ​​​​käsitteiden oppiminen tarkoittavat sitä, että oppitunneilla ​​erilaiset innostavat opetustavat ovat välttämättömiä sen sijaan että ne nähtäisiin vain irrallisina temppuina. Historian opetus muodostuu entistäkin mukaansatempaavammaksi, mutta miten käy arvioinnin?

Artikkelit

Uudistettu kaavaeditori tulossa matemaattisten aineiden LOPS21-tuotteisiin

Matemaattisten aineiden digituotteiden kaavaeditori uudistuu elokuuhun 2024 mennessä. Muutos koskee seuraavia LOPS21-sarjoja: MAY1, Juuri, Huippu, Mooli ja Vipu. 

Artikkelit

Alaspäin eriyttävä My exercises -tehtäväkirja tukee englannin opiskelussa

Vaikka uudessa yläkoulun englannin opiskeluun tarkoitetussa Connections-sarjassa eriyttäminen on huomioitu vahvasti jo pääkirjassa muun muassa erilaisten oppimispolkujen kautta, on kirjasarjaan laadittu myös vahvempaan alaspäin eriyttämiseen tarkoitettu My exercises -kirja.

Opetusvinkit

Oivalluksia arkeen Fokus-vinkeillä

Fokus-sarjan kattava materiaali tarjoaa erinomaiset työkalut ruotsin oppimisen tukemiseen ja motivoimiseen luokassa.

Artikkelit

Pohditko sarjan vaihtoa? Kuusi hyvää syytä valita Skylight!

Uusi innostava alakoulun englannin Skylight-sarja valmistuu 1., 2. ja 3. luokan osalta syksyksi 2024. Listasimme kuusi hyvää syytä valita Skylight-sarja käyttöösi!

Artikkelit

Lumo sopii erilaisille opiskelijoille ja opettajille

Lumon eli Otavan lukion uskonnon kirjasarjan keskeinen ajatus on, että se sopii monenlaisten oppijoiden ja opettajien tarpeisiin.

Artikkelit

Filosofian keinoin kohti mielen hyvinvointia

Tiedot nuorten pahoinvoinnin lisääntymisestä ovat pysäyttäviä. Jaksamisongelmat, mielenterveyden pulmat ja elämänhallinnan puute näkyvät myös lukioissa. Pandemia-ajan eristyksen vahinkoja korjaillaan edelleen ja huoli ilmastonmuutoksesta ja sodasta nostaa pelkokerrointa. Miten rohkaista kaiken tämän äärellä ahdistuvaa lukiolaista? Filosofianopettaja, Idea-oppikirjasarjan tekijä Arno Kotro pohtii mahdollisuuksia, joita filosofian opiskelu voi antaa elämän ihmettelyyn nuorten kanssa.