Artikkelit

Asiakaspalvelun vinkit sujuvaan lukuvuoden aloitukseen

Opepalveluun ja digimateriaaleihin liittyvät vinkit ja ohjeet helpottavat opetuksen aloittamista.

Tarkista, ovatko tietosi Opepalvelussa ajan tasalla

Tarkistathan, että tiedot Opepalvelun Omat tiedot -osiossa pitävät paikkansa. Saat omien tietojesi mukaan Opepalvelussa käyttöösi sekä koulun ostamat materiaalit että maksuttomat käyttäjäedut.

Voit tarkistaa omat tietosi Opepalvelun Asetukset-sivulta. Asetukset-sivun Yleiset-osiossa voit muokata nimi- ja sähköpostitietoja ja päivittää Opepalvelun salasanan. Asetukset-sivun Koulut-osiossa voit valita roolin ja opettamasi aineet.

Jos olet siirtynyt toisen koulun opettajaksi, voit muokata koulutietoasi Asetukset-sivun Koulut-osiossa. Voit liittyä uuteen kouluun napsauttamalla Lisää koulu -painiketta, lisäämällä oppilaitoksen ja roolin ja tallentamalla. Oppilaitoksen ylläpitäjä vahvistaa liittymisen oppilaitokseen. Jos haluat poistaa koulun tiedoistasi, valitse Muokkaa ja Poista.

Uusi opettaja, näin pääset Opepalvelun käyttäjäksi

Rekisteröidy Opepalveluun osoitteessa opepalvelu.otava.fi. Kirjoita lomakkeeseen tietosi ja napsauta Luo tunnus -painiketta. Koulusi ylläpitäjä vahvistaa sinut koulusi opettajalistalle. Ylläpitäjiä ovat esimerkiksi rehtorit ja koulusihteerit. Saat sähköpostiisi tiedon, kun rekisteröitymisesi on vahvistettu. Jos ylläpitäjä on lisännyt tietosi Opepalvelussa koulun opettajalistaan ennen rekisteröitymistä, käy itse vahvistamassa rekisteröitymisen sähköpostiisi saamasi viestin kautta.
Opepalvelun ohjeet löydät täältä >

Jos käytössäsi on MPASSid-tunnistautuminen, eikä rekisteröityminen tai kirjautuminen sen avulla onnistu, ole yhteydessä ensisijaisesti oppilaitoksesi IT-tukeen. Vaihtoehtoisesti käyttäjällä on aina mahdollisuus kirjautua Otavan palveluihin normaalin kirjautumisikkunan kautta käyttäjätunnus/salasana -parilla.

Opepalvelun ryhmien automaattinen arkistointi 31.7.2024

Jotta pääset aloittamaan lukuvuoden mahdollisimman sujuvasti, arkistoimme kaikki aktiiviset ryhmät Opepalvelussa 31.7.2024. Arkistoinnin myötä ryhmänäkymä on selkeämpi.

Jos luot kesän aikana uusia ryhmiä tai haluat jatkaa edellisen lukuvuoden ryhmän käyttöä syksyllä, voit palauttaa arkistoidun ryhmän aktiiviseksi milloin tahansa Palauta ryhmä -painikkeella.
Katso ohjeet arkistoidun ryhmän aktivointiin >

Ohjeet oppilas- ja opiskelijalisenssien hallinnointiin

Ohjeet oppilaslisenssien jakamiseen perus- ja toisen asteen opetuksessa

Oppilaslisenssien jakaminen peruskoulun oppilaille: Katso ohje tästä >
Lisenssien jakaminen lukion opiskelijoille: Katso ohje tästä >

Näin tarkistat koulun tiedoista tilatut lisenssit

Voit tarkistaa koulun oppilas- ja opiskelijalisenssien hankinnat ja käyttöönotot Opepalvelussa Koulu-sivun Tilaukset-osiosta. Lisenssitiedoista näet ostettujen, lunastettujen ja jaettavissa olevien lisenssien määrät.
Kuvallinen ohje lisenssien tilaustietojen tarkistamiseen >

Lukion LOPS21-lisenssien jatkaminen

Opiskelijalla on mahdollisuus jatkaa Opiskelijan maailmassa umpeutuneen LOPS21-digilisenssin voimassaoloa veloituksetta kolmella kuukaudella. Kunkin tuotteen lisenssin voimassaoloa voi jatkaa vain kerran koko lukioaikana ja jatkaminen tulee tehdä 30 vrk:n sisällä lisenssin umpeutumisesta.
Katso ohjeet lisenssin jatkamiseen >

Oppilas- ja opiskelijalisenssien palautus Opepalvelussa

Oppilaitoksilla on mahdollisuus palauttaa Opepalvelussa oppilaan tai opiskelijan käyttöönottama lisenssi 30 vrk:n sisällä käyttöönotosta. Tällöin lisenssi palautuu takaisin oppilaitoksen käytettäväksi.
Lue ohjeet lisenssin palauttamiseen >

Lukion pitkän matematiikan digipaketti on mahdollista vaihtaa lyhyen matematiikan digipakettiin.
Lue ohjeet lisenssin vaihtamiseen >

Digipalvelumme uudistuvat!

Olemme luomassa uudenlaista oppimisen ja opettamisen kokonaispalvelua, jossa yhdistyvät edistyksellinen teknologia, inspiroiva sisältö ja luotettavat opetusmenetelmät. Uudistamme digipalveluamme portaittain. Ensimmäisenä uudistus näkyy peruskoulun oppilaille syyslukukauden 2024 alussa, kun uusi digipalvelu korvaa Oppilaan maailman.

Uudistunut Oppilaan maailma

Oppilaan maailma on uudistunut! Kirjautuminen Oppilaan maailmaan toimii tutussa osoitteessa oppilas.otava.fi. Kirjautuminen palveluun onnistuu entiseen tapaan joko MPASSid:llä tai Avainkoodilla.
Katso uudistuneen Oppilaan maailman kuvalliset ohjeet >

Lue lisää uudistuvasta digipalvelusta >

Olemme apunasi

Haluamme tarjota sinulle parasta mahdollista palvelua. Lukuvuoden alkaessa asiakaspalvelumme saattaa kuitenkin olla tavallista ruuhkaisempi. Voit helposti tarkistaa, löytyisikö vastaus kysymykseesi Ohjeet-sivultamme: otava.fi/ohjeet

Myös myyntipäällikkömme auttavat mielellään kaikissa oppimateriaaleihin liittyvissä asioissa. Katso oman alueesi myyntipäällikön yhteystiedot täältä >

Joskus apu digiongelmaan on yksinkertainen: kokeile selaimen vaihtoa tai välimuistin tyhjentämistä – ne ovat usein nopeita ratkaisuja. Digitaaliset palvelut ja tuotteet kehittyvät jatkuvasti ja herättävät myös uusia kysymyksiä. Asiakaspalvelustamme saat opastusta ja käytännön neuvontaa. Me autamme ongelmatilanteissa, jotta sinä voit rauhassa keskittyä opettamiseen.

Otava Oppimisen palveluiden asiakaspalvelu toivottaa iloista lukuvuotta!

Asiakaspalvelu palvelee arkisin klo 8–16
Puh. 09 156 6800
asiakaspalvelu@otava.fi