Ohjeita ongelmatilanteisiin

Välimuistin tyhjentäminen

Suosittelemme selaimen välimuistin tyhjentämistä, jos digimateriaali latautuu hitaasti tai sivu ei avaudu.

Välimuistin tyhjentäminen parantaa tietoturvaa ja sitä kannattaa kokeilla aina ensimmäisenä vaihtoehtona, jos digimateriaali ei näytä toimivan.

Tässä ohjeet selaimen välimuistin tyhjentämiseen yleisimmillä selaimilla:

Google Chrome

1. Valitse selaimen työkalupalkissa Chrome-valikko (kolme pistettä allekkain sivun oikeassa yläreunassa) tai näppäinkomennolla Ctrl + Shift + Del
2. Valitse Lisää työkaluja
3. Valitse Poista selaustiedot
4. Valitse pudotusvalikosta ensin poistettava ajanjakso (tunti, viikko tai kaikki). Valitse kaikki.
5. Valitse ainakin välimuistissa olevat kuvat ja tiedostot, sekä mahdollisesti muitakin tietoja poistettavaksi.
6. Valitse Poista tiedot

Mozilla Firefox

1. Paina valikkopainiketta (kolme viivaa allekkain sivun oikeassa yläreunassa) ja napsauta sitten Asetukset.
2. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus sivun vasemmasta reunasta.
3. Rullaa kohtaan Evästeet ja sivustotiedot
4. Klikkaa kohtaa Tyhjennä tiedot
5. Valitse kohdat Evästeet ja sivustotiedot sekä Välimuistissa oleva verkkosisältö
6. Paina Tyhjennä

Edge

1. Valitse Asetukset
  2. Valitse Asetukset > Tietosuoja, haku ja palvelut
  3. Valitse Tyhjennä selaustiedot > Valitse tyhjennettävät kohteet
  4. Määritä vetovalikosta Aikaväli Kaikki ajat. Aktivoi kohdat Selaushistoria, Lataushistoria, Evästeet ja muut sivustot ja Välimuistin tallennetut kuvat ja tiedostot.
  5. Valitse Tyhjennä nyt

Safari

1. Valitse yläpalkista Safari tai näppäinkomento Ctrl + Alt + E.
  2. Napsauta kohtaa Clear History (Tyhjennä historia).
  3. Valitse aikaväli.
  4. Napsauta kohtaa Clear History (Tyhjennä historia).