Ohjeita ongelmatilanteisiin

Välimuistin tyhjentäminen

Suosittelemme selaimen välimuistin tyhjentämistä, jos digimateriaali latautuu hitaasti tai sivu ei avaudu.

Välimuistin tyhjentäminen parantaa tietoturvaa ja sitä kannattaa kokeilla aina ensimmäisenä vaihtoehtona, jos digimateriaali ei näytä toimivan.

Tässä ohjeet selaimen välimuistin tyhjentämiseen yleisimmillä selaimilla:

Google Chrome

1. Avaa selaimen valikkopainike (kolme pistettä allekkain selain ikkunan oikeassa yläkulmassa) tai näppäinkomennolla Ctrl + Shift + Del
2. Valitse Poista selausdata
4. Valitse pudotusvalikosta ensin poistettava ajanjakso (tunti, viikko tai kaikki). Valitse kaikki.
5. Valitse poistettavaksi Selaushistoria, Evästeet ja sivustodata sekä Välimuistissa olevat kuvat ja tiedostot
6. Valitse Poista data

Mozilla Firefox

1. Avaa selaimen valikkopainike (kolme viivaa allekkain selainikkunan oikeassa yläreunassa) ja napsauta sitten Asetukset.
2. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus sivun vasemmasta reunasta.
3. Rullaa kohtaan Evästeet ja sivustotiedot
4. Klikkaa kohtaa Tyhjennä tiedot
5. Valitse kohdat Evästeet ja sivustotiedot sekä Välimuistissa oleva verkkosisältö
6. Paina Tyhjennä

Edge

1. Avaa selaimen valikkopainike (kolme pistettä rinnakkain selainikkunan oikeassa yläkulmassa)
  2. Valitse Asetukset
  3. Valitse Tietosuoja, haku ja palvelut
  4. Siirry kohtaan Poista selaustiedot
  5. Valitse Tyhjennä selaustiedot > Valitse tyhjennettävät kohteet
  6. Määritä vetovalikosta Aikaväli Kaikki ajat. Aktivoi kohdat Selaushistoria, Lataushistoria, Evästeet ja muut sivustot ja Välimuistin tallennetut kuvat ja tiedostot.
  7. Valitse Tyhjennä nyt

Safari

1. Valitse yläpalkista Safari tai näppäinkomento Ctrl + Alt + E.
  2. Napsauta kohtaa Clear History (Tyhjennä historia).
  3. Valitse aikaväli.
  4. Napsauta kohtaa Clear History (Tyhjennä historia)