Parempi tulevaisuus kaikille oppijoille – matka uuteen digitaaliseen palveluun alkaa

Olemme luomassa uudenlaista oppimisen ja opettamisen kokonaispalvelua. Palvelussamme yhdistyy edistyksellinen teknologia, inspiroiva sisältö ja luotettavat opetusmenetelmät. Haluamme tarjota jokaiselle mahdollisuuden oppia jatkuvasti muuttuvassa maailmassa, juuri omaan tarpeeseen ja tilanteeseen sopivalla tavalla.

Uusi digipalvelu korvaa elokuussa 2024 Opepalvelun ja peruskoulun Oppilaan maailman ja näin siirrymme kohti yhtenäistä ja käyttäjäystävällisempää oppimis- ja opetuskokemusta. Palvelumme kehittyy jatkuvasti.

Matka kohti oppimisen tulevaisuutta on alkanut!

Mikä muuttuu elokuuksi 2024?

Uudistamme digipalvelumme portaittain. Ensimmäinen konkreettinen askel on yhtenäinen kirjautuminen kaikille opettajille ja peruskoulun oppilaille elokuussa 2024. Opettajat ja oppilaat kirjautuvat samaan palveluun ja saavat käyttöönsä heille suunnatut digimateriaalit ja toiminnallisuudet.

Uudesta palvelusta löydät kaikki koulunne tilaamat digitaaliset oppimateriaalit entistä nopeammin.

Lue alta, miten uudistus näkyy elokuussa 2024. 

 

Peruskoulun ja lukion opettajat

 • Uusi palvelu korvaa elokuussa 2024 osan Opepalvelun toiminnallisuuksista
 • Yhtenäinen kirjautuminen
 • Entistä sujuvampi käyttökokemus
 • Nykyiset tunnuksesi toimivat uudessa palvelussa ja saat käyttöösi koulun tilaamat opettajan digimateriaalit uudesta palvelusta
 • Uudistus ei vaadi sinulta toimenpiteitä

Kirjaudut elokuussa uuteen palveluun, mutta sinulla säilyy mahdollisuus käyttää Opepalvelusta tuttua näkymää kirjautumisen jälkeen.
Opepalvelun toiminnallisuudet ovat toistaiseksi käytössä rinnakkain uuden palvelun kanssa.

Peruskoulun oppilaat

 • Uusi palvelu korvaa elokuussa 2024 Oppilaan maailman
 • Yhtenäinen kirjautuminen
 • Entistä sujuvampi käyttökokemus
 • Nykyiset tunnuksesi toimivat uudessa palvelussa ja saat käyttöösi koulun tilaamat oppilaan digimateriaalit uuden palvelun kautta
 • Uudistus ei vaadi sinulta toimenpiteitä

Lukion opiskelijat

 • Lukion opiskelijat kirjautuvat elokuussa 2024 Opiskelijan maailmaan
 • Tulevaisuudessa myös Opiskelijan maailma siirtyy uuteen palveluun

Tulevaisuudessa haluamme tarjota opettajille ja oppijoille palvelun, jossa teknologia, sisällöt ja pedagogia kohtaavat.

Juha Byman, teknologiajohtaja

Kun teknologia, sisällöt ja pedagogia kohtaavat

.

Jokaisen lapsen oppimista tukeva

Panostamme siihen, että tulevaisuudessa jokaisen oppimiskokemus on henkilökohtaisempi. Tähtäämme siihen, että palvelumme tarjoaa kaikille oppijoille mahdollisuuden kehittyä tähdeksi omalla taitotasollaan.

Korkealaatuinen sisältö

Laadukkaat oppimateriaalimme vastaavat oppijoiden erilaisiin tarpeisiin ja mahdollistavat opettajille pedagogisesti asiantuntevat sisällöt. Ne on tuotettu yhteistyössä opetusalan asiantuntijoiden kanssa ja suunniteltu vastaamaan nykyaikaisen opetuksen vaatimuksiin.

Tukee opettajan menestystä

Uskomme, että jokaisella on oikeus laadukkaaseen opetukseen. Tulemme tarjoamaan opettajille monipuoliset ja innovatiiviset työkalut, jotka tukevat sekä oppilaiden että opettajien menestystä.

Kaikki opetustilanteeseen samasta paikasta

Olemme opettajien tukena arjessa ja tarjoamme heille sujuvan opetuskokemuksen. Palvelussamme opettajat voivat suunnitella ja valmistella oppitunnit, seurata oppilaiden edistymistä sekä varmistaa, että jokainen oppitunti toteutuu mahdollisimman vaikuttavana.

Suunniteltu opettajille, opettajien kanssa

Opettajat kertoivat, me kuuntelimme. Palvelumme on suunniteltu vastaamaan käytännön opetustyön tarpeisiin ja haasteisiin.

Kehitystyössä mukana olleiden opettajien palautteen mukaan uudessa palvelussa parasta on aidosti innostavat ja ilahduttavat elementit opetukseen. Sen avulla voi pitää oppitunteja, jotka innostavat oppilaita.

 

Palvelun tarjoamat ratkaisut helpottavat opettajan arkea, sillä käytön opetteluun ei tarvitse käyttää ylimääräistä aikaa. Palvelu antaa myös opettajille mahdollisuuksia ammatillisen kehittymisen tueksi.

Palvelu tuo oppimistavoitteet selkeästi esiin sekä opettajalle että oppilaalle. Palvelu vastaa laajasti eriyttämisen tarpeisiin, ja tarjolla on runsaasti toistoa ja kertausta.

Tehtävien tekeminen ei ole koskaan ollut näin hauskaa

Runsaat ja monipuoliset tehtävät sekä visuaalisesti houkutteleva käyttöliittymä pitävät oppimisen kiinnostavana ja motivoivana. Ne mahdollistavat harjoittelun ja kertaamisen innostavalla tavalla.

Oppimista edistävä kannustava palaute ja vihjeet varmistavat, että jokainen oppilas saa tarvitsemansa tuen heti, mikä tekee oppimisesta motivoivampaa.

Lisätehtävät tulevat ensimmäisenä käyttöön alakoulun englannin Skylight-sarjan käyttäjille syyslukukaudeksi 2024.

Digisisällöt rikastuttavat painettua oppimateriaalia

Uusi palvelu tulee tarjoamaan lisätukea painettua kirjaa käyttäville oppilaille: opetusvideoita, äänitteitä ja sanastoja. Ne tukevat oppilasta läksyjen tekemisessä, kertaamisessa ja kokeisiin valmistautumisessa.