Opepalvelu

Omien tietojen muuttaminen Opepalvelussa

Voit muokata koulukohtaista rooliasi ja opetusaineitasi Opepalvelussa.

1. Muokkaa tietojasi oikean ylälaidan Ajankohtaista-otsikon alta löytyvän rooliisi-linkin kautta.

Sinulle avautuu Muokkaa rooliasi -näkymä.

2. Klikkaa Tallenna, kun olet tehnyt muutokset.

3. Voit päivittää tietojasi laajemmin Opepalvelun etusivun alalaidan Asetukset-näkymän Yleiset– ja Koulut-osioissa.

Yleiset-osiossa voit muokata nimi- ja sähköpostiosoitetietojasi, päivittää Opepalvelun salasanasi ja vaihtaa Opepalvelun käyttöliittymän kielen (suomi/ruotsi/englanti). Jos esimerkiksi sukunimesi muuttuu, voit muuttaa sen omissa tiedoissa sekä päivittää käyttämäsi sähköpostiosoitteen. Näin sinun ei tarvitse luoda uutta tunnusta Opepalveluun.

Koulutietojen päivittäminen

Koulut-osiossa hallinnoit koulutietojasi. Pääset muokkaamaan tässä näkymässä myös koulukohtaista rooliasi ja opetusaineitasi.

Kun vaihdat toiseen kouluun, poista tiedoistasi vanha koulutieto ja liity uuteen kouluun Lisää koulu-painikkeesta.

Liittymispyynnöstä menee automaattiviesti koulun ylläpitäjälle, joka vahvistaa liittymisen oppilaitokseen. Ylläpitäjä on yleensä koulusihteeri tai rehtori. Saat sähköpostiisi tiedon, kun liittymispyyntösi on vahvistettu, minkä jälkeen pääset käyttämään koululle tilattuja digimateriaaleja.

Jos haluat poistaa koulun tiedoistasi, valitse ”Muokkaa”. Poista koulu muokkausnäkymässä napauttamalla Poista-painiketta. Vahvista vielä muutos Tallenna-painikkeella.