Opepalvelu

MPASSid-tunnistautuminen


Oppilaitoksen järjestelmässä oltava oppijanumero 20.6.2023 lähtien


Varmistattehan, että opetuksen järjestäjä on hakenut järjestelmiinsä käyttäjilleen oppijanumerot ja ne on otettu käyttöön. Jos oppijanumero puuttuu, MPASS-tunnistautuminen on katkennut Opetushallituksen toimesta 20.6. ja onnistuu vasta sen jälkeen, kun käyttäjälle on haettu opetuksen järjestäjän toimesta oppijanumero.

Kun oppilaitoksen käyttäjille on haettu oppijanumero, se päivittyy Otavaan automaattisesti, kun käyttäjä seuraavan kerran tunnistautuu MPASSid-kirjautumisen kautta palveluun (opettaja Opepalveluun, oppilas Oppilaan maailmaan ja opiskelijan Opiskelijan maailmaan).

Jos MPASSid-tunnistautuminen ei onnistu, ole yhteydessä ensisijaisesti oppilaitoksesi IT-tukeen. Vaihtoehtoisesti käyttäjällä on aina mahdollisuus kirjautua Otavan palveluihin normaalin kirjautumis-/rekisteröitymisikkunan kautta käyttäjätunnus/salasana -parilla.


MPASSid-tunnistautuminen

Saat MPASS-tunnuksen koulultasi. Kun haluat kirjautua Opepalveluun (opettaja), Oppilaan maailmaan (oppilas) tai Opiskelijan maailmaan (opiskelija) MPASS-tunnuksilla, valitse kyseisen palvelun kirjautumisikkunasta kohta Tunnistaudu MPASSid:llä.

Ohjaudut tämän jälkeen Opetushallituksen ylläpitämälle MPASSid-tunnistaumissivulle. Etsi ensimmäisellä käyttökerralla koulusi hausta. Anna sähköpostiosoite, jolla haluat liittyä Otavan palveluun.

Tunnistautumisen jälkeen sinut ohjataan takaisin Otavan palveluun.

Suorat tunnistautumislinkit palveluihin:

Opiskelijan maailma
https://opiskelija.otava.fi/login/mpassdirect

Oppilaan maailma
https://oppilas.otava.fi/login/mpassdirect

Opepalvelu
https://opepalvelu.otava.fi/login/mpassdirect