Opepalvelu

Koulun oppilastietojen lisääminen Opepalvelun oppilaslistalle

Ennen kuin jaat digioppimateriaalien lisenssit oppilaillesi, varmista Opepalvelusta, että oppilaasi ovat koulusi oppilaslistalla:
– Avaa Opepalvelun Koulu-osion Oppilaat-välilehti.
– Tarkista, ovatko oppilaasi koulusi oppilaslistalla. Hyödynnä hakua (suodata-kenttä) tarkistamisessa.
– Jos oppilastasi ei löydy listalta, lisää oppilas kohdasta Lisää oppilas.

Oppilaan lisääminen koulun oppilaaksi on tärkeää, sillä siten oppilaalle muodostuu avainkoodi. Oppilas tarvitsee avainkoodia Oppilaan maailmaan kirjautumiseen.

Jos koulussa on käytössä MPASSid-tunnistautuminen, oppilaita ei tarvitse lisätä oppilaslistalle. Koulun järjestelmään tallennetut tiedot välittyvät Opepalvelun oppilaslistalle, kun oppilaat kirjautuvat Oppilaan maailmaan MPASSid:illä.

Voit lisätä koulun oppilaslistalle useita oppilaita yksitellen valitsemalla ”Lisää rivi”.
Voit myös tuoda oppilaita oppilaslistalle CSV-tiedostolla valitsemalla ”Lähetä CSV-tiedosto koneeltasi”.

Oppilaan lisääminen koulun oppilaslistalle muodostaa oppilaalle avainkoodin, jolla oppilas kirjautuu Oppilaan maailmaan. Voit tarvittaessa tulostaa tässä vaiheessa lisäämäsi oppilaiden avainkoodit.

Vaihtoehtoisesti voit tulostaa avainkoodin koulun oppilaslistasta. Valitse haluamasi oppilaat klikkaamalla nimien edessä olevaa ruutua ja napauta ”Tulosta avainkoodit”.

Jos oppilaan Avainkoodi on joutunut vääriin käsiin tai se tuntuu hankalalta kirjoittaa, kannattaa tunnus vaihtaa.

Avainkoodin vaihtaminen onnistuu Opepalvelun Koulu-näkymän Oppilaat-osiossa avaamalla oppilaan tiedot muokkausnäkymään kohdasta ”Muokkaa”. Vaihda avainkoodi napauttamalla ”Päivitä”.

Edit