LOPS21-ohjeita

Arkistoi vanhat ryhmäsi Opepalvelussa

Kun ryhmäsi opetus on päättynyt, sen arviointi on suoritettu, etkä enää halua jakaa lisenssejä ryhmän kautta, arkistoi ryhmä.

Mikäli ryhmää ei arkistoida ja koulu on hankkinut uusia lisenssejä, ryhmään kuuluvilla opiskelijoilla on mahdollisuus aktivoida lisenssit uudestaan Opiskelijan maailmassa.

  • Jos haluat käyttää arkistoitavan ryhmän aineistoa (esim. muokattua digiopetusaineistoa) uuden ryhmän pohjana, kopioi ryhmä ennen sen arkistointia. Kopioituun ryhmään siirtyvät materiaalit ja ryhmän kuvaus, ryhmän jäsenet eivät siirry uuteen ryhmään. Päivitä kopioituun, uuteen ryhmään voimassa olevat lisenssit. Esimerkiksi digiopetusaineistot näkyvät tiedolla ”Tilaus on vanhentunut”, koska edellinen käyttäjäetukausi on päättynyt 31.7. Saat kuluvan kauden materiaalit ryhmän käyttöön lisäämällä digiopetusaineiston uudestaan ryhmänäkymän Vaihda materiaaleja -kohdasta.
  • Arkistoinnista huolimatta ryhmän jäsenet voivat yhä käyttää materiaalia (edellyttäen, että lisenssi on edelleen voimassa).
  • Kun arkistoit ryhmän, se esitetään sekä sinulle että opiskelijalle arkistoituna.  Voit halutessasi palauttaa arkistoidun ryhmän aktiiviseksi. Voit myös aktivoinnin myötä vaihtaa lisenssinjakotapaa, esim. ”jaetaan kaikille” jakotavan voi vaihtaa tuotekoodilla jaettavaksi.

Edustoren käyttäjä

Jos käytät lisenssejä Edustoren kautta ja jaat lisenssin opiskelijoille oman oppimisalustasi kautta, ota vanha jako pois päältä oppimisalustalta, jos et halua enää jakaa uudestaan samaa lisenssiä opiskelijoille. Poisto tulee tehdä, jotta oppilaat eivät vahingossa kuluta käyttämättä jääneitä ja seuraavalle lukukaudelle siirtyneitä lisenssejä.

Koulun oppimisalustalla tehty poisto ei poista vanhaa ryhmää Opepalvelussa. Voit arkistoida vanhan ryhmän Opepalvelun puolella.

Edustoren käyttäjän ohjeita löydät Edustoren omilta sivuilta  https://help.inschool.fi/Edustore/fi/Edustore/Etusivu.htm