LOPS21-ohjeita

Lukio-opettaja, arkistoi vanhat ryhmäsi Opepalvelussa

Muistathan arkistoida vanhat ryhmäsi Opepalvelussa, jotta ryhmään kuuluvat lisenssit eivät aktivoidu uudelleen. Mikäli ryhmää ei arkistoida ja koulu on hankkinut uusia lisenssejä, ryhmään kuuluvilla opiskelijoilla on mahdollisuus aktivoida lisenssit uudestaan Opiskelijan maailmassa.

  • Kun ryhmäsi opetus on päättynyt, sen arviointi on suoritettu, etkä enää halua jakaa lisenssejä ryhmän kautta, arkistoi ryhmä.

  • Jos haluat käyttää arkistoitavan ryhmän aineistoa (esim. muokattua digiopetusaineistoa) uuden ryhmän pohjana, kopioi ryhmä ennen sen arkistointia. Kopioituun ryhmään siirtyvät materiaalit ja ryhmän kuvaus, ryhmän jäsenet eivät siirry uuteen ryhmään.
  • Arkistoinnista huolimatta ryhmän jäsenet voivat yhä käyttää materiaalia (edellyttäen, että lisenssi on edelleen voimassa)
  • Kun arkistoit ryhmän, se esitetään sekä sinulle että opiskelijalle arkistoituna.  Voit halutessasi palauttaa arkistoidun ryhmän aktiiviseksi. Voit myös aktivoinnin myötä vaihtaa lisenssinjakotapaa, esim. ”jaetaan kaikille” jakotavan voi vaihtaa tuotekoodilla jaettavaksi.