Artikkelit

Pohditko sarjan vaihtoa? Kuusi hyvää syytä valita Skylight!

Uusi innostava alakoulun englannin Skylight-sarja valmistuu 1., 2. ja 3. luokan osalta syksyksi 2024. Listasimme alle kuusi hyvää syytä valita uusi Skylight-sarja käyttöösi!

  • Skylightin avulla eriyttäminen on helppoa

Skylight-sarja joustaa ryhmäsi tarpeisiin. Eri tasoiset sisällöt mahdollistavat sen, että jokainen oppilas voi edetä oman osaamisensa mukaan ja kaikille löytyy tekemistä. Rainbow, sun ja star -tasot on merkitty materiaalissa selkeästi, jotta ne on helppo löytää sekä koulussa että kotona.  Eriyttämisen avuksi sarjasta löytyy myös alaspäin eriyttävä My activity book ja opettajan materiaalista löytyvät Shooting star -vinkit ja lisätehtävät, jotka sopivat natiiveille ja lähes natiivitasoisille oppilaille. Skylight-sarjan avulla kaikilla on mahdollisuus kehittyä tähdeksi omalla taitotasollaan!

  • Tarinat vahvistavat tunne- ja vuorovaikutustaitoja

Skylight-sarjan tarinoista välittyy empatia ja huumori. Tarinoissa kulkee rinnakkain kaksi maailmaa. Todellisen maailman tarinoiden hahmot ovat samaistuttavia ja auttavat oppilaita ymmärtämään erilaisia ihmisiä ja kulttuureja. Mielikuvitusmaailma taas innostaa leikittelyyn ja luovuuteen. Kirjan hahmoilla on vahvuuksia ja heikkouksia, joita he opettelevat tunnistamaan. Samalla kun oppilas tutustuu näihin hahmoihin, hän kenties oppii myös jotain itsestään.

  • Skylightin avulla oppilas oppii luottamaan omaan osaamiseensa

Skylight-sarjassa uudet aiheet rakentuvat aina aiemmin opitun päälle. Kun siirrytään uuteen aihepiiriin, myös aiemmin opittuja sanoja ja rakenteita kerrataan. Uuden asian harjoittelua ja kertausta on vahvasti kappaleen sisällä eri osioissa, mikä vahvistaa osaamisen tunnetta. 

  • Selkeä rakenne ja sisältö auttavat sekä opettajaa että oppilasta

Skylightin selkeä rakenne helpottaa arkea ja oikeiden sivujen löytymistä sekä kotona että tuntitilanteissa. Teksti- ja tehtäväkirjan osiot vastaavat toisiaan, ja värikoodaus auttaa löytämään oikeaan osioon. Lisäksi tukea tuovat mm. tasosymbolit ja sivuviittaukset kirjojen välillä. Myös sanaston sijainti heti kuvasanaston tai tarinan yhteydessä helpottaa hahmottamista, kun kaikki tarvittava löytyy samalta sivulta.

  • Musiikki ja rytmit tekevät oppimisesta hauskaa

Musiikki ja rytmit ovat tärkeä osa Skylight-sarjaa. Lauluja, rytmikkäitä chanteja ja runoja löytyy materiaalista monipuolisesti. Jokaisesta jaksosta löytyy vauhdikas Unit-laulu. Rytmikkäät chantit taas harjoittavat englannin kielen äänteitä, ja runoissa mutustellaan kielioppiasioita. Ne piristävät englannin opettelua sekä koulussa että kotona, ja takaavat, että uudet aiheet ja rakenteet jäävät hyvin mieleen.

  • Uusi digialusta helpottaa opettajan työtä

Skylight-sarjassa on täysin uudenlainen digiopetusaineisto. Selkeä digiopetusaineisto innostaa ja tukee sekä luokkatilanteessa että suunnitteluvaiheessa. Yhdestä näkymästä näet kaiken suunnitteluun tarvittavan, ja hauskoja digitehtäviä pääsee tekemään yhdessä koko luokan kanssa.

Tutustu Skylightiin osoitteessa www.otava.fi/skylight.