Opetusvinkit

Oivalluksia arkeen Fokus-vinkeillä

Fokus-sarjan kattava materiaali tarjoaa erinomaiset työkalut ruotsin oppimisen tukemiseen ja motivoimiseen luokassa. Suuret erot opiskelijoiden taitotasossa, kiireinen opiskelutahti ja ajoittainen opiskelumotivaation puute… Kuulostavatko nämä tutuilta haasteilta omassa työssäsi, ruotsinopettaja?

Fokus-kirjailijat ovat koonneet kevään 2024 Lukion tähtikiertueen esitykseensä osuvat vinkit helpottamaan ruotsinopettajan työtä. Lataa tästä pdf, jossa hyväksi havaittuja ja toimivia käytänteitä moduulien 1–5 opettamiseen Fokus-sarjalla. Löydät vinkkejä, joilla tuoda vaihtelua oppitunneille sekä karsia materiaalia tarvittaessa.

Uudistettu Fokus Abi

Fokus Abin avulla opiskelijan on mahdollista saavuttaa omat parhaat tuloksensa yo-kokeissa. Fokus Abi (LOPS21) on uudistettu käyttäjien toiveiden mukaan ja materiaaliin on tuotu lisää sanastotehtäviä ja uusia tehtävätyyppejä, selkeyttä ja vaihtelua vaatimustasoihin. Lisäksi on tuotu kuunteluita ja uusia videoita, kirjoittamista ja kirjoittamisen ohjausta, kielioppia, yo-rakennetehtäviä sekä opettajan materiaalia. Fokus Abi (LOPS21) digikirja ja digiopetusaineisto ovat käytössäsi toukokuun 2024 loppuun mennessä.