Artikkelit

Hyvien valintojen viikkoa vietetään 29.4.–5.5.2024!

Tällä viikolla vietetään Suomalaisen työn liiton luotsaamaa Hyvien valintojen viikkoa. Suomalaisena perheyhtiönä olemme edistäneet ympäröivän yhteisön hyvinvointia jo yli 130 vuoden ajan ja jatkamme työtämme jatkuvasti kehittyen.

Otavalla oppikirjan koko arvoketju on suomalainen

Otava Oppimisen palvelut on osa Kustannusosakeyhtiö Otavaa, ja meille on myönnetty Avainlippu-tunnus osoituksena Suomessa tehdyistä tuotteista ja palveluista. Otavalla kaikki oppimateriaaleihin liittyvä työ tehdään Suomessa.

”Otava on kokonaan kotimainen yritys, jonka koko arvoketju on suomalainen. Kaikki tehdään meillä Suomessa, on kyse sitten tuotteiden suunnittelusta, koodauksesta, painotyöstä tai tuotteiden kuljetuksesta ”, kertoo sisältöjohtaja Eeva Lahdenmäki, jonka vastuulla on Oppimisen palveluiden arvoketjun kehittäminen vastuullisuuden näkökulmasta.

Suomessa toimivien ja työllistävien yritysten valitseminen on pieni teko, jolla on iso vaikutus. Kun valitset kotimaista, rakennat kestävämpää tulevaisuutta meille kaikille sekä tuet suomalaista työtä, innovaatioita, työllistymistä ja taloutta.

Kirjoja Keuruulta

Otavan Kirjapainossa Keuruulla on painettu kirjoja jo 1950-luvulta lähtien. Kaikki oppikirjamme painetaan Suomessa ja näistä valtaosa omassa kirjapainossamme Keuruulla.

”Meille on erityisen tärkeää, että valmistamamme kirjat on toteutettu kaikilta osin vastuullisesti”, kertoo Otavan Kirjapainon toimitusjohtaja Marko Silventoinen. Otavan Kirjapainossa vastuullisuus tarkoittaa sitä, että kirjat on valmistettu kotimaassa, tehokkaasti ja ympäristöä kunnioittaen.

”Pyrimme aina siihen, että käytettävät materiaalit olisivat kotimaisia. Merkkinä kotimaisesta valmistuksesta käytössämme on Avainlippu”, sanoo Silventoinen.