Uutiset

Hyvien valintojen viikko 24.4.–1.5.2023!

Oppimisen palvelut on osa Kustannusosakeyhtiö Otavaa ja meille on myönnetty Avainlippu-tunnus osoituksena Suomessa tehdyistä tuotteista ja palveluista. Suomalaisena perheyhtiönä olemme edistäneet ympäröivän yhteisön hyvinvointia jo yli 130 vuoden ajan ja jatkamme työtämme jatkuvasti kehittyen. Kustannusosakeyhtiö Otava on osa Otava-konsernia.

Kirjoja Keuruulta

Otavan oppikirjat painetaan keskellä kauneinta Suomea. Keuruulla on valmistettu kirjoja Otavan Kirjapainossa jo 1950-luvulta lähtien.

”Tällä hetkellä meillä painetaan oppikirjoja vuosittain yli miljoona kappaletta”, kertoo Otavan Kirjapainon toimitusjohtaja Marko Silventoinen. ”Meille on erityisen tärkeää, että valmistamamme kirjat on toteutettu kaikilta osin vastuullisesti.”

Otavan Kirjapainossa vastuullisuus tarkoittaa sitä, että kirjat on valmistettu kotimaassa, tehokkaasti ja ympäristöä kunnioittaen.

”Pyrimme aina siihen, että käytettävät materiaalit olisivat kotimaisia. Merkkinä kotimaisesta valmistuksesta käytössämme on Avainlippu”, sanoo Silventoinen.

Ympäristövastuullisesta tuotannosta kertoo myös Otavan Kirjapainon käytössä oleva Joutsenmerkki. Tuotannossa käytetään paljon ympäristömerkittyjä papereita. Lisäksi tehtaalla, kuten koko Otava-konsernissa, käytetään päästötöntä energiaa.

Suomalaisen Työn Liiton jäsenyritykset:

  1. luovat työpaikkoja Suomeen vahvistaen sekä taloudellista että yhteiskunnallista hyvinvointia.
  2. varmistavat työntekijöiden työturvallisuuden ja tukevat heidän osaamista, hyvinvointia, yhdenvertaisuutta sekä työyhteisön monimuotoisuutta.
  3. tunnistavat toiminnan olennaisimmat ympäristövaikutukset ja päästölähteet sekä toteuttavat toimenpiteitä, joilla minimoidaan näiden haitallisia vaikutuksia.
  4. huomioivat tuotannon ja toiminnan vastuullisuuden, myös hankinnoissa ja alihankintaketjussa.