Artikkelit

Särmän kielenhuollon digitehtävät motivoivat lukiolaisia kielenhuoltotreeniin

Särmä Kielenhuollon uudistaneet oppikirjailijat Eeva Nieminen ja Tuure Puurunen kertovat, millaiset opetustavat ja tehtävät toimivat kielenhuollon opiskelussa. Kielenhuollon harjoitteluun opiskelijoita motivoi ylioppilaskokeen painoarvo ja se, että taitava kirjoittaja antaa itsestään uskottavan ja fiksun kuvan.

Artikkelit

Miten toteuttaa kokopäiväpedagogiikkaa esiopetuksessa?

Leikki, tutkiminen ja toiminnallisuus ovat eskari-ikäiselle luontainen tapa oppia. Kokopäiväpedagogiikka auttaa lasta oppimaan, kun asioiden harjoittelusta tehdään hauskaa ja kiinnostavaa.

Artikkelit

Näin tuet monikielisyyttä ja kielenkehitystä esiopetuksessa

Lapset tulevat esiopetukseen monimuotoisista kielimaailmoista, ja kokemukset kielenkäyttötilanteista ovat hyvin erilaisia. Kun monikielisyys kuuluu luontevana osana esiopetuksen arkeen, se tukee oppimista ja edistää vuorovaikutustaitoja.

Artikkelit

Hyvien valintojen viikkoa vietetään 29.4.–5.5.2024!

Tällä viikolla vietetään Suomalaisen työn liiton luotsaamaa Hyvien valintojen viikkoa. Suomalaisena perheyhtiönä olemme edistäneet ympäröivän yhteisön hyvinvointia jo yli 130 vuoden ajan ja jatkamme työtämme jatkuvasti kehittyen.

Artikkelit

Eskariretken tarinoissa repputepposet valloittivat maailman!

”Papatii!” kuului pääni sisältä melkein heti, kun olin astunut ulos Otavan ihmeellisestä kirjapajasta. Olin vain hetkeä aiemmin ollut mitä inspiroivimmassa tapaamisessa Eskariretken oppikirjailijoiden ja Otavan kustannustiimin kanssa, ja kuullut millaisia asioita he toivoivat Eskariretken tarinoilta. Pienet ja hyväntahtoiset tuhmurit ovat aina olleet sydäntäni lähellä, ja koska eskaritkin ovat usein paikkoja, joissa sattuu ja tapahtuu kaikenlaista, tiesin, että halusin kommelluksia ja iloa mukaan tarinoihin

Artikkelit

Eheyttävä oppiminen ja ainutlaatuinen alkukasvatusikä

Alkukasvatusikäinen lapsi on utelias, tutkiva, leikkivä ja innostuva. Tärkeä tehtävämme kasvattajina ja opettajina on säilyttää lapsen luontainen aktiivisuus sekä herättää oppimisen ilo.

Artikkelit

Tavataan Educassa!

Educa-messut järjestetään jälleen Helsingin Messukeskuksessa 26.–27.1.2024. Tästä artikkelista löydät kiinnostavimmat Educa-poiminnat!

Artikkelit

Tavataan taas Educassa!

Educa-messut palaavat kahden vuoden tauon jälkeen Helsingin Messukeskukseen 27.–28.1.2023. Lue artikkelista, mitä messuosastollamme on luvassa!

Artikkelit

Otava tukee lasten ja nuorten lukemista ja lahjoittaa 30 000 euroa lukemisen edistämiseen

─ Lasten ja nuorten innostaminen kirjojen maailmaan on meille Otavassa tärkeää ja haluamme tänä vuonna tukea lasten ja nuorten lukemisen edistämistä tällä lahjoituksella, kertoo Kustannusosakeyhtiö Otavan 1.1.2023 uutena toimitusjohtajana aloittava Eva Reenpää.

Artikkelit

Kotimainen oppikirja on vastuullinen valinta

Otavan oppikirjat painetaan keskellä kauneinta Suomea. Keuruulla on valmistettu kirjoja Otavan Kirjapainossa jo 1950-luvulta lähtien.

Artikkelit

Lomalla opettajan aivot lepäävät ja oppivat uutta

Työelämässä on nykyään aivoille monia kipupisteitä. Päivä voi olla täynnä keskeytyksiä, jotka kuormittavat aivoja. Moni työskentelee meluisissa ja hälyisissä tiloissa, jotka lisäävät aivojen kokemaa kuormaa.