Artikkelit

Uutta LOPS21-tuotteiden digilisensseissä

Syyslukukauden 2023 alusta alkaen umpeutuneen digilisenssin voimassaoloa voi jatkaa veloituksetta kolmella kuukaudella. Opiskelijat voivat itse jatkaa lisenssejä Opiskelijan maailmassa.

Artikkelit

Otavan Analytiikka uudistuu!

Otavan Analytiikka uudistuu syyslukukaudeksi 2023! Jatkossa Analytiikkaa on entistä sujuvampi käyttää. Uudistustyötä on tehty tiiviissä yhteistyössä opettajien kanssa ja kehitykseen on osallistunut satoja eri aineiden opettajia eri puolilta Suomea. 

Artikkelit

Tietoa Otavan digikokeiden kehityksestä (päivitetty 9.2.2023)

Otavan digikokeita kehitetään jatkuvasti opettajien toiveiden mukaisesti. Päivitämme tähän artikkeliin aina uusimmat tiedot digikokeiden uudistuksista.

Opetusvinkit

Saat historian sanakortit

Uusi alakoulun historian oppimateriaali on käytössäsi 2024. Ennen uuden materiaalin ilmestymistä haluamme ilahduttaa luokkaasi historian sanakorteilla. Tulosta talteen sanakortit sekä ideat niiden hyödyntämiseen luokassa!

Artikkelit

Näin Trampolin toimii ruotsin opetuksessa

Siri Liukkala on yksi Trampolinin oppikirjailijoista ja opettaa ruotsia Helsingin Normaalilyseossa. Hän kertoo nyt omia kokemuksiaan Trampolinin käytöstä opetuksessa ja antaa hyviä vinkkejä monipuolisen materiaalin hyödyntämiseen.

Artikkelit

”Mumu on rakas monelle oppilaalleni”

Jyväskylän normaalikoulussa Tarinoiden aapisen Mumu-hahmo ihastutti heti ensimmäisestä koulupäivästä lähtien. Mumu on innostanut luokanlehtori Minna Suikkarin ideoimaan valloittavia töitä yhdessä oppilaiden kanssa.

Artikkelit

Näin aloitat lukuvuoden sujuvasti Tarinoiden aapisen matkassa

Uusi lukuvuosi alkaa ja jännitys kuplii – niin pienen koululaisen kuin ekaluokkaa aloittavan opettajankin mielessä. Näin siitä huolimatta, vaikka opetustyötä olisi tehnyt jo vuosia. Jännitys on hyvä asia – se pitää virkeänä. Sillä muistettavia asioita on paljon, eikä suunnittelutyötä tunnu millään ehtivän tehdä tarpeeksi. Siksi kokosimme vinkkejä sujuvaan lukuvuoden aloitukseen.

Opetusvinkit

Näin innostat oppilaat keskustelemaan varhennetun englannin oppitunnilla

High five! 1−2 -kirjan kuvitus johdattelee oppilaan tutustumaan brittiläiseen kulttuuriin. Kirjan sivuilla on piirroskuvia esimerkiksi paikallisesta luokkahuoneesta ja koulunpihasta. Kirjan kolmossivulle oppilas voi piirtää oman kuvansa, kirjoittaa tervehdyksensä englanniksi ja värittää piirroskuvia. Näiden kuvien avulla luokassa on helppo virittää keskustelua Lontoon nähtävyyksistä tai brittiläisen kulttuurin erityisyyksistä. Oppilaat rakastavat kertoa omista huomiostaan ja kokemuksistaan!

Opetusvinkit

Lukuvuoden ensimmäiset koulupäivät

Lukujärjestys, kirjain- ja numerokortit luokkahuoneen seinälle, naulakkomerkit, läksykortit sekä tehtäviä ja leikkejä alakoululaisille elokuun ensimmäisiin viikkoihin.

Opetusvinkit

High five for spring! – keväinen askartelutehtävä

Pääsiäinen lähestyy jo vauhdilla! Askarrelkaa oppilaiden kanssa keväisiä taideteoksia ja opetelkaa samalla tärkeitä kevääseen ja pääsiäiseen liittyviä sanoja englanniksi tai muulla vieraalla kielellä.

Opetusvinkit

Veikeät virkkaustiput

Pääsiäisen iloksi voi askarrella pupun, tipun tai värikkään munan sormivirkkaamalla. Kurkista ohje ja Seikkailujen aapisen askartelemaan innostava tarina.

Opetusvinkit

Etäopettajan ideoita kolmasluokkalaisten opetukseen

Miten oppilaiden ohjaus, yhteisöllisyyden vaaliminen ja oppimateriaalien käyttö sujuu etäopetuksessa? Peruskoulun kolmannen luokan opettaja Pasi Pentikäinen kertoo omista ratkaisuistaan.

Opetusvinkit

Vinkkejä Megafon-sarjan käyttämiseen etäopetuksessa

Megafon antaa hyvät vinkit ja ohjeet peruskoulun ruotsin etäopetukseen. Katso, miten sarjan monipuoliset materiaalit tukevat kotona oppimista!

Opetusvinkit

Ystävänpäivä 14.2.

Ystävänpäivänä muistetaan kaveria, pelataan ja leikitään yhdessä. Ota tältä sivulta talteen Otavan alakoulun sarjojen ystävänpäiväideat.

Opetusvinkit

Joulu

Miten Otavan äidinkielen ja uskonnon alakoulun oppimateriaaleissa käsitellään joulua? Tutustu vinkkeihin ja kokeile niitä oppitunnilla.