Opetusvinkit

Saat historian sanakortit

Teemme uudenlaisen oppimateriaalin alakoulun historiaan. Sisällöiltään raikas uutuus houkuttelee oppilaat reaaliaineiden pariin ja tukee monipuolisen lukutaidon kehittymistä. Uusi materiaali on käytössäsi 2024.


Pidä pelihetki luokassasi


Ennen uuden materiaalin ilmestymistä haluamme ilahduttaa luokkaasi historian sanakorteilla. Tulosta talteen sanakortit sekä ideat niiden hyödyntämiseen luokassa!

Tulosta historian sanakortit


Vinkit opettajalle

1. Maapeli

Etsikää korteista kaikki maiden nimet.

Tämän jälkeen ryhmissä jaetaan muut kortit niin, että jokaiselle maalle laitetaan sille kuuluvat kortit. Jos kortti voi kuulua useaan eri maahan, ryhmä saa päättää, mihin maahan sen liittää.

2. Alias

Pelatkaa korteilla aliasta.

a) Jaetaan pareittain sanakortit.

• Huom! Kun kortit on jaettu, kannattaa antaa oppilaille hetki aikaa etsiä omat selitettävät sanansa oppikirjasta.
• Parin jäsenet selittävät vuorotellen sanoja ja toinen yrittää arvata, mistä sanasta on kyse. Se kumpi arvaa eniten sanoja, voittaa.

b) Aliasta voi pelata myös ryhmissä. Silloin vuorotellen yksi selittää sanan ja muut yrittävät arvata. Se voittaa, kuka saa eniten kerättyä sanoja.

3. Tietokilpailu

Pitäkää joukkueittain tietokilpailu. Opettaja näyttää sanan ja ryhmät kirjoittavat vastauksensa paperille. Eniten oikeita vastauksia saaneet voittavat.

4. Hirsipuu

Pelatkaa hirsipuuta sanoilla.

Kiinnostuitko uutuuksista?

Käy tilaamassa uutiskirje, niin kuulet ensimmäisenä lisää uusista alakoulun historian ja ympäristöopin oppimateriaaleista.