Opetusvinkit

Vastuullisuusaiheisia vinkkejä lukion kielten tunneille

Oletteko käsitelleet tärkeitä vastuullisuuskysymyksiä lukion kielten tunneilla? Onko opiskelijoillasi jo hallussa ajankohtainen vastuullisuussanasto? Kokosimme teemaan sopivia tehtäviä lukion kielten tunneille. Mukana on vinkit englantiin, ruotsiin, saksaan, ranskaan, espanjaan ja venäjään.

Red light, green light -peli englannin tunnille

What is a sustainable lifestyle? How can I promote equality? Opiskelijat pääsevät vastaamaan tärkeisiin vastuullisuuskysymyksiin pelin aikana ja pohtimaan, mitä ekologisia valintoja he itse pystyvät tekemään omassa arjessaan.

Poimi pelipohja >

Poimi pelin kysymykset >

Kokosimme myös itsenäisesti tehtäviä vinkkejä englannin opetukseen. Mukana mm. kierrätyssanastoa kertaava ristikkotehtävä sekä käännös- ja kirjoitustehtäviä.

Poimi tehtävät >

Vinkit ovat Insights-sarjasta.

Är du ekologiskt smart? -keskustelutehtävä ruotsin tunnille

Opiskelijat pääsevät alkuun pohtimaan, kuinka vastuullisesti he toimivat omassa arjessaan. Tämän jälkeen he haastattelevat pariaan samoista aiheista ja keskustelevat mielipiteistään.

Tehtävän voi toteuttaa myös itsenäisesti: opiskelija pohtii väittämiä omasta näkökulmastaan ja perustelee valintansa kirjallisesti.

Poimi tehtävät >

Vinkki on Fokus-sarjasta.

Vastuullista kuluttamista -paritehtävä ranskan tunnille

Tämän keskustelutehtävän avulla opiskelijat harjoittelevat vastuullisen kuluttamisen tärkeää sanastoa. He pääsevät kääntämään lauseita sekä suomesta ranskaksi että ranskasta suomeksi.

Opiskelijat voivat suorittaa tehtävän etäyhteydellä tai lauseita voi harjoitella myös kirjallisesti.

Poimi tehtävä >

Vinkki on J’aime-sarjasta.

Kestävää muodin kuluttamista -keskustelutehtävä espanjan tunnille

Aluksi opiskelijat lukevat kestävää muotia käsittelevän yleisönosastokirjoituksen ja keskustelevat aiheesta parin kanssa tai pienryhmässä. Mukana on myös kysymyksiä keskustelun tueksi.

Opiskelijoita voi pyytää vaihtoehtoisesti vastaamaan kysymyksiin myös kirjallisesti.

Linkki yleisöosastokirjoitukseen >

Poimi kysymykset keskustelun tueksi >

Vinkki on ¡Nos vemos! -sarjan kurssista 6, joka ilmestyy huhtikuussa 2020.

Vastuullisuussanastoa harjoittava paritehtävä saksan tunnille

Handeln, nicht reden! Wie viel erträgt Mutter Erde? Paritehtävän avulla opiskelijat oppivat tärkeää vastuullisuussanastoa. Mukana on myös adjektiivien vertailumuotoja kertaava tehtävä.

Tehtävät voi helposti tehdä myös itsenäisesti kotoa käsin.

Poimi vinkki >

Vinkki on Magazin.de-sarjasta.

Kierrätystä ja arvoja käsitteleviä tehtäviä venäjän tunnille

Miten kierrättää jätteet oikein? Opiskelijat pääsevät pohtimaan tätä alta löytyvän tehtävän avulla. Tehtävän päätteeksi opiskelijat voivat vielä keskustella parin kanssa tai pienissä ryhmissä, miten he itse kierrättävät jätteet.

Vaihtoehtoisesti opiskelijoita voi pyytää kirjoittamaan pienen tekstin kierrätyksen tärkeydestä ja omista kierrätystavoistaan.

Poimi vinkki >

Vinkki on Ponjatno-sarjasta.

Mitkä ovat teille kaikkein tärkeimmät asiat elämässä? Opiskelijat voivat valita arvoja käsittelevästä teemasanastosta itselleen tärkeimmät arvot ja perustella, miksi valitsivat juuri kyseiset asiat.

Poimi Arvot-teemasanasto >

Poimi tehtävät >

Vinkki on Ateljee-sarjasta.