Magazin.de (LOPS 2016)

Oppimateriaalisarja alkavaan saksaan (B2 ja B3)

Magazin.de -sarja on uudistunut! Tutustu LOPS 2021:n mukaiseen uudistuneeseen Magazin.de -sarjaan. Alkuperäisen, poistuvan sarjan tuotteiden saatavuustiedot löydät alta Ajankohtaista-osiosta.

 

Weniger ist mehr! Magazin.de keskittyy olennaiseen opettamalla saksaa ja saksalaisen kielialueen kulttuuria oppijan kokemusmaailmasta ja tarpeista käsin.

Sarjan tekstit ovat aiheiltaan ja kieleltään lähellä nykynuoren maailmaa ja edustavat eri tekstityyppejä. Monipuoliset tekstityypit kannustavat vaihteleviin työtapoihin. Tekstin rinnalle on nostettu teemasanasto harjoituksineen.

Opetettavien rakenteiden määrä on tarkkaan valittu: valinta on tehty viestintätilanteissa tarvittavien rakenteiden perusteella. Rakenteet opetetaan yksinkertaisessa ja napakassa muodossa. Lähtökohtana on oppijalle ajankohtaiset pienet palaset, joista vähitellen muodostuu suurempi kokonaisuus. Rakenteita ei ole sidottu tekstin sanastoon.

Harjoituksia on runsaasti, mikä mahdollistaa sekä eriyttämisen ryhmän sisällä että valintojen tekemisen yhdessä ryhmän kanssa. Harjoittelussa keskitytään perusasioihin niin suullisesti kuin kirjallisestikin yksin, pareittain ja ryhmissä. Ääntämistä opetetaan johdonmukaisesti ja ääntämisen harjoittelu on pilkottu mielekkäästi tehtävien yhteyteen.

 

Magazin.de (LOPS 2016)

Ajankohtaista

Sarjan opiskelijan äänitteet ovat elokuun alusta alkaen käytössä Opiskelijan maailmassa > 

LOPS2016-tuotteita poistuu vähitellen (alkaen kesällä 2021):

Magazin.de 1 ja Magazin.de 2 -digilisätehtävät ja digikokeet loppuunmyydään kesällä 2021.

Magazin.de 1 ja Magazin.de 2 -digikirjat ja digiopetusaineistot loppuunmyydään joulukuussa 2021.

Muut Magazin.de 1 ja Magazin.de 2 -materiaalit loppuunmyydään kesällä 2022.

Sarjan muut osat ovat tilattavissa lukuvuonna 2021-22.

 

Opiskelijan materiaalit

Kurssikirjat ilmestyvät sekä painettuina että digikirjoina.

Magazin.de 1

Soveltuu yläkoulun 8. luokalle ja lukion B3-kielen kurssille 1.

Magazin.de 1 -kirjan matkassa pääset kurkistamaan Vanessan, Lukasin, Karolinen ja Felixin elämään ja arkeen. Samalla tutustut uuteen kieleen ja saksankielisiin maihin. Opit kertomaan saksaksi itsestäsi, ystävistä, harrastuksista, perheestä ja koulusta.

Katso sisällysluettelo tästä!

Katso näytesivut tästä!

Magazin.de 1 Äänite (mp3, pakattu .zip-tiedosto)

Magazin.de 1 Äänite tracklista

Magazin.de 1 Äänite (sovellus)

Lue lisää

Magazin.de 2

Soveltuu yläkoulun 9. luokalle ja lukion B3-kielen kurssille 2.

Magazin.de 2 -kirja vie sinut kännykkävideokilpailun voittajan mukana Itävaltaan. Matkalla pääset sohvasurffaamaan, tutustumaan Wienin nähtävyyksiin ja festareille. Opit sopimaan tapaamisen, asioimaan kahvilassa ja kaupassa sekä toimimaan erilaisissa matkalla eteen tulevissa tilanteissa.

Katso sisällysluettelo tästä!

Katso näytesivut tästä!

Magazin.de 2 Äänite (mp3, pakattu .zip-tiedosto)

Magazin.de 2 Äänite tracklista

Magazin.de 2 Äänite (sovellus)

Lue lisää

Magazin.de 3

Soveltuu lukion B2-kielen kurssille 1 ja lukion B3-kielen kurssille 3.

Viikonloppu tulossa eikä mitään tekemistä? Voisitko kuvitella asuvasi junassa vuoden ajan? Avaa Magazin.de 3 ja tutustu näihin ja muihin mielenkiintoisiin aiheisiin! Samalla palautat mieleesi, miten kerrot itsestäsi, vapaa-ajasta, harrastuksista, perheestä ja asumisesta.

Katso sisällysluettelo tästä!

Katso näytesivut tästä!

Magazin.de 3 Äänite (mp3, pakattu .zip-tiedosto)

Magazin.de 3 Äänite tracklista

Magazin.de 3 Äänite (sovellus)

Lue lisää
Magazin.de 4

Magazin.de 4

Soveltuu lukion B2-kielen kurssille 2 ja lukion B3-kielen kurssille 4.

Mitä on spagettijäätelö? Miksi Brasiliassa puhutaan saksaa? Mitä tarkoittaa päänpudistus Turkissa? Magazin.de 4 antaa vastaukset muun muassa näihin kysymyksiin. Kuulet myös suomalaisen vaihto-oppilaan kokemuksista Saksassa ja opit kertomaan Suomesta saksaksi.

Katso sisällysluettelo tästä!

Magazin.de 4 Äänite (mp3, pakattu .zip-tiedosto)

Magazin.de 4 Äänite (sovellus)

Lue lisää

Magazin.de 5

Soveltuu lukion B2-kielen kurssille 3 ja lukion B3-kielen kurssille 5.

Mitä on hyvä elämä? Miten digitalisaatio ja teknologia vaikuttavat elämäämme? Magazin.de 5 tarjoaa näkökulmia näihin kysymyksiin. Tällä kurssilla opit mm. kertomaan menneistä ja tulevista elämänvaiheista, medioiden käytöstä ja ruokailutottumuksista.

Katso sisällysluettelo tästä!

Magazin.de 5 Äänite (mp3, pakattu .zip-tiedosto)

Magazin.de 5 Äänite (sovellus)

Lue lisää
Magazin.de 6

Magazin.de 6

Soveltuu lukion B2-kielen kurssille 4 ja lukion B3-kielen kurssille 6.

Berlinale vai Wacken Open Air, kumpi kiinnostaa enemmän? Voikohan Märchenstraßella kävellä Ampelmännchen? Lähde kulttuurimatkalle Magazin.de 6 mukana: musiikkia, taidetta, museoita ja kirjallisuutta. Kaikkea tätä, mutta ennen kaikkea kulttuuri näkyy ja kuuluu arjessa. Tällä kurssilla opit kertomaan, miten kulttuuri näkyy omassa elämässäsi. Opit myös ilmaisemaan ja perustelemaan mielipiteesi. 

Katso sisällysluettelo tästä!

Magazin.de 6 Äänite (mp3, pakattu .zip-tiedosto)

Magazin.de 6 Äänite (sovellus)

Lue lisää

Magazin.de 7

Soveltuu lukion B2-kielen kurssille 5 ja lukion B3-kielen kurssille 7.

Lukion jälkeen olet isojen ratkaisujen edessä: opiskelu, työ, ja oma koti sekä talous – koko tulevaisuus. Näihin teemoihin tutustut Magazin.de 7:n mukana. Kuinka opit opiskelemaan? Haluaisitko lähteä Saksaan opiskelemaan? Mitä ylipäänsä koulun jälkeen? Entä sitten, kun ura ja raha eivät enää olekaan tärkeitä? Ja herkkuna pohjalla Haribon nallekarkit!

Katso sisällysluettelo tästä!

Magazin.de 7 Äänite (mp3, pakattu .zip-tiedosto)

Magazin.de 7 Äänite (sovellus)

Lue lisää

Magazin.de 8

Soveltuu lukion B2-kielen kurssille 6 ja lukion B3-kielen kurssille 8.

Millaista elämä on kolmen valtakunnan rajapyykillä tai ekokylässä? Miten ilmastonmuutos ja teknologian kehittyminen voivat vaikuttaa arkeemme tulevaisuudessa? Miksi ihmiset muuttavat pois omasta kotimaastaan? Millaisen maapallon jätämme tuleville sukupolville? Tällä kurssilla opit kertomaan luonnosta ja luonnonilmiöistä, kestävästä elämäntavasta sekä maahan- ja maastamuuton syistä ja seurauksista. Lisäksi tutustut joihinkin kansainvälisiin järjestöihin ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin.

Katso sisällysluettelo tästä!

Magazin.de 8 Äänite (mp3, pakattu .zip-tiedosto)

Magazin.de 8 Äänite (sovellus)

 

Lue lisää

Otavan sanastot -sovellus

Ladattavissa veloituksetta eri sovelluskaupoista.

Lue lisää

Opettajan materiaalit

Opettajan materiaaleihin kuuluu kurssikohtainen digiopetusaineisto, joka sisältää kirjan harjoitusten ratkaisut, opettajan oppaan sekä lisämateriaalia. Digiopetusaineistoon on liitetty myös opiskelijan interaktiivinen digikirja äänitteineen ja videoineen.

Opettajan materiaalit ovat täydentyneet esitysmateriaaleilla. Esitysmateriaali on suunnattu painettujen kirjojen käyttäjille, ja siinä on sama sisältö kuin digiopetusaineistossa. Katso esittelyvideo tästä.

Kurssikohtainen äänite löytyy digiopetusaineiston ja esitysmateriaalin lisäksi myös opepalvelusta.

Sarjaan kuuluvan kurssikohtaisen arviointimateriaalin voi ostaa joko muokattavassa word-muodossa, digikokeina tai Abitti-kokeina. Arviointimateriaali sisältää runsaasti kirjan harjoitusten kaltaisia tehtäviä, joiden avulla testataan sanastoa, rakenteita, tuottamista, kuullun ja luetun ymmärtämistä sekä suullista kielitaitoa. Magazin.de tarjoaa myös vaihtoehtoisia arviointimenetelmiä, esim. portfoliopolku.

Tutustu Otavan digikokeisiin!

Digikokeet lukion saksa ABI
Materiaalissa on ylioppilaskokeeseen valmentavia harjoituksia:
– 8 kuullun ymmärtämisen harjoitusta (sekä ääneen että videoon perustuvia)
– 8 luetun ymmärtämisen harjoitusta
– 8 sanastorakenneharjoitusta
– 8 sanastoharjoitusta
– 8 kirjoitusharjoitusta

Harjoituksista voidaan koota koe tai niitä voidaan käyttää harjoittelumateriaalina oppitunneilla. Materiaalin voi ottaa kokeilukäyttöön Opepalvelussa.

Lukion saksa ABI Abitti-kokeet
– sama sisältö Abitti-kokeina kuin ylläolevassa tuotteessa (pl. videopohjaiset tehtävät, joiden jakelu on sopimusteknisistä syistä mahdollista vain Otavan digikoeympäristössä)

Oppikirjailijat

Pia-Helena Bär

Olen saksan lehtori Ressun lukiosta, jossa opetan saksaa kansallisen lukion lisäksi myös IB-linjalla. Opiskelijat voivat suorittaa koulussamme Saksan valtion hyväksymän virallisen Sprachdiplom-tutkinnon, ja erityisesti nämä kansainväliset tutkinnot ovat avartaneet näkemyksiäni saksan kielen suullisen osaamisen harjoittamisessa.
Opetuksessa mottoni on Deutsch macht Spaß! Tavoitteenani on tartuttaa opiskelijoihin sama rakkaus saksan kieleen kuin itselläni on. Wenn man müde ist, muss man aktiv sein! Vain tekemällä ja harjoittelemalla oppii – ja saksan opiskelu piristää aina!

Lue lisää

Christian Busse (Magazin.de 4–)

Seit dem Jahr 2000 streife ich durch Finnland: als Deutschlehrer, Journalist, PR-Onkel, Schulbuchautor, Übersetzer, Unternehmer und Vater. In dieser Zeit habe ich viel über die finnische und deutsche Sprache und Kultur gelernt. Dieses Wissen über die kleinen Unterschiede und großen Gemeinsamkeiten unserer Länder will ich weitergeben. Es ist der Kitt, der Menschen verbindet und aus Sprachen besondere Brücken macht. Brückenbauen und Sprachenlernen braucht Zeit. Aber es lohnt sich und kann echt lustig sein, wenn man z. B. Eselsbrücken baut: Pipi ist Au. Au ist Voi. Und Voi ist Butter. Na dann: Guten Appetit mit Deutsch!

Lue lisää

Ines Crocker (früher Paul) (Magazin.de 1–3)

Als Deutschlehrerin für Jugendliche begegnen mir täglich die Herausforderungen, denen sich Lernende zu stellen haben. Zurzeit arbeite ich in internationalen Sprachkursen als Sprach- und Aussprachelehrerin, als Rhetoriktrainerin sowie als Theaterpädagogin im Bereich DaF. Für mich sind vor allem die mündliche Kommunikation und der Fokus Aussprache wichtig. Das Deutschlernen soll sich ganzheitlich und situationseingebunden vollziehen. Die Aussprache von Anfang an in den Sprachunterricht zu integrieren ist auch beim Erstellen von Lehrmaterial für mich von äußerster Wichtigkeit.

Lue lisää

Ritva Tolvanen

Olen saksan opettaja ja opetusharjoittelun ohjaaja Joensuun normaalikoulussa (alakoulu, yläkoulu ja lukio).
Opetuksessani haluan sitoa kielen vahvasti osaksi kulttuuria, yhteiskuntaa ja ympäröivää maailmaa. Kieli voi toki olla itseisarvokin, mutta ennen kaikkea se on väline ymmärtämiseen ja ymmärretyksi tulemiseen.
Oppikirjailu on ollut minulle mielekäs ammatillinen haaste ja äärettömän opettavainen projekti.

Lue lisää

Heidi Östring (o.s. Äijälä)

Työskentelen saksan ja englannin opettajana Tampereen yliopiston normaalikoulun yläkoulussa ja lukiossa. Tärkeää kieltenopettajana ja oppimateriaalin tekijänä minulle on tuoda kieli lähelle oppijan omaa maailmaa sekä rohkaista puhumiseen ja omiin oivalluksiin heti alusta alkaen. Yhdessä tekeminen, ilo, elämyksellisyys ja teknologian hyötykäyttö ovat opetukseni peruspilareita. Oppikirjatyö on ollut äärimmäisen inspiroivaa ja antoisaa!

Lue lisää

Magazin.de Abi digikirjan oppikirjailijat

Christian Busse

Olli Eloranta

Virpi Makkonen

Lue lisää