Opiskelijan maailma

Opiskelijan maailmaan rekisteröityminen ja kirjautuminen

Opiskelijan maailma on palvelu, jossa opiskelija käyttää itse hankkimiaan tai koulun kustantamia Otavan digimateriaaleja. Ensimmäisellä kerralla opiskelijan on rekisteröidyttävä palvelun käyttäjäksi osoitteessa https://opiskelija.otava.fi/register.

Jos sinulla on jo tunnukset Opiskelijan maailmaan, pääset kirjautumaan palveluun osoitteessa https://opiskelija.otava.fi/login.

MPASSid-tunnistautuminen

Voit myös käyttää kirjautumiseen MPASSid-tunnistautumista, jos koulusi on ottanut MPASSid-tunnistautumisen käyttöön. Kun haluat kirjautua Opiskelijan maailmaan MPASSid-tunnistautumisella, valitse kyseisen palvelun kirjautumisikkunasta kohta ”Tunnistaudu MPASSID:llä”. Saat MPASSid-tunnuksen koulultasi.

Vaihtoehtoisesti suora linkki palveluun on: opiskelija.otava.fi/login/mpassdirect

Ohjaudut tämän jälkeen Opetushallituksen ylläpitämälle MPASSid-tunnistaumissivulle. Etsi ensimmäisellä käyttökerralla koulusi hausta.

Tunnistautumisen jälkeen sinut ohjataan takaisin Opiskelijan maailmaan.

Salasanan asettaminen MPASSid-tunnistautumisella

Jos rekisteröidyt Opiskelijan maailmaan suoraan MPASSid-tunnistautumisella, sinulle ei luoda automaattisesti salasanaa palveluun. Tämä ilmoitetaan Opiskelijan maailman etusivulla:

Voit asettaa tunnuksellesi salasanan Opiskelijan maailman Asetukset-osiossa: