Uudistettu kommentointityökalu on käytössä Otavan digikokeiden avoimissa tehtävissä sekä lukion Särmän (LOPS21) digituotteissa. Uudistukset koskevat suurinta osaa digikokeiden avoimista kirjoitustehtävistä. Yksittäiset tehtävät esimerkiksi kielten materiaaleissa on kuitenkin saatettu toteuttaa tekniikalla, johon uudistus ei vaikuta.
Video kommentointityökalun uudistuksista
Kommentointityökalun uudistukset
- Opettajan kommenttikentän yhteyteen on lisätty opiskelijan vastauksen tekstisisältöä, jotta opettaja näkee, mihin kohtaan kommentti liittyy.
2. Kommenttien kirjoittamiseen tarkoitettu kommenttilaatikko on irrotettu oikeanpuoleisesta palstasta. Opettaja pystyy lukemaan pidemmätkin vastaukset ja kommentoimaan niitä palaamatta sivun alkuun. Kommenttilaatikko seuraa mukana sivua vieritettäessä.
3. Kommenttikokoelma on lisätty oikeaan palstaan omaksi välilehdekseen, josta opettaja voi selata tallennettuja kommentteja.
4. Kommentteja voi muotoilla esimerkiksi lihavoimalla, kursivoimalla. Kommenttiin voi tuoda myös linkkejä.
Huom! Muotoiltua tekstiä ei kannata tuoda tekstikenttään erillisestä tekstinkäsittelyohjelmasta. Erikoismuotoiltu teksti saattaa hidastaa tai jumittaa selaimen. Muotoilut on hyvä tehdä kommentointityökalun omalla muotoilutyökaluilla.
5. Kommenttien kirjoittamiseen tarkoitettu tekstilaatikko tarjoaa automaattisesti kokoelmaan tallennettuja kommentteja sen perusteella, mitä opettaja kirjoittaa tekstikenttään. Kokoelmasta löytyvät opettajan itse sinne tallentamat kommentit.
6. Kommenttien tekstilaatikkoon kirjoitetut kommentit näkyvät oppijalle vasta sen jälkeen, kun opettaja on tallentanut myös tehtävän palautelaatikkoon tekstiä.
7. Digikirjojen analytiikan arviointinäkymässä oleva yläpalkki on muutettu vastaamaan digikokeista tuttua, selkeämpää yläpalkkia.
Lisäksi opettaja pystyy
- jättämään kommentin tyhjään tilaan, esimerkiksi kahden sanan väliin. Tämä helpottaa esimerkiksi pilkkuvirheiden korjaamista ja kommentoimista.
- tallentamaan kommentin painamalla enter-painiketta.
- kopioimaan oppilaan vastaustekstin ja halutessaan muokkaamaan sitä digikokeiden ulkopuolella.