Digitaaliset materiaalit

Digikokeiden ohje opiskelijalle

Rekisteröidy opettajan luomaan digikokeeseen osoitteessa digikokeet.otava.fi. Rekisteröitymistä varten tarvitset koekohtaisen koodin, jonka saat kokeen laatineelta opettajalta. 

  1. Liity kokeeseen aloittamalla uusi koe ja lisäämällä opettajalta saamasi koodi ”Kokeen pääsykoodi”-kenttään.

2. Tarkista, että olet liittymässä oikeaan kokeeseen ja hyväksy tiedot valitsemalla ”Kyllä”

3. Tallenna sen jälkeen henkilökohtaiset tietosi: nimi ja toimiva sähköpostiosoite.

4. Ota talteen henkilökohtainen pääsykoodisi. Saat vahvistuksen kokeeseen kirjautumisesta määrittelemääsi sähköpostiosoitteeseen. Sähköpostiviesti sisältää myös henkilökohtaisen pääsykoodisi ja linkin kokeeseen.

5. Pääset kokeeseen sen jälkeen, kun opettaja on käynnistänyt kokeen.

Kokeessa voit vapaasti navigoida koetehtävien välillä. Kokeen viimeisellä sivulla palautettuasi kokeen, et voi enää muokata koevastauksiasi.

Kun opettaja on arvioinut kokeen ja julkaissut tulokset, saat sähköpostiisi tiedon, että kokeen tulokset ovat saatavilla.

Sähköposti sisältää suoran linkin tuloksiisi. Voit myös tarkastella tuloksiasi kirjautumalla osoitteeseen digikokeet.otava.fi, valitsemalla ”Katso tulokset” ja syöttämällä henkilökohtaisen koodisi.

”Olet jo kirjautuneena toisessa kokeessa”

Et voi olla kirjautuneena samanaikaisesti kahteen eri kokeeseen. Jos olet esim. tarkastelemassa arvioidun kokeesi tuloksia ja yrität rekisteröityä uuteen digikokeeseen, saat viestin:

Jos olet tarkastelemassa arvioidun kokeesi tuloksia, sulje selainnäkymä. Jos olet sisällä käynnissä olevassa kokeessa, palauta koe, ennen kuin aloitat seuraavan.