Opetusvinkit

Valmiina syksyn ylioppilaskokeisiin!

Abeille suunnatut kertauskirjamme valmentavat tehokkaasti ylioppilaskokeisiin. Materiaalit kertaavat kattavasti kaikkia ylioppilaskokeen tehtävätyyppejä, harjoittavat vastaustekniikkaa ja tarjoavat hyödyllisiä vinkkejä tuleviin yo-kokeisiin. Kaikki materiaalit soveltuvat erinomaisesti sekä abikurssin materiaaliksi että itsenäiseen opiskeluun.

Tutustu tarkemmin motivoiviin abi-materiaaleihimme:

Lukion Särmän digikirjat 8 ja 9 valmentavat entistä paremmin kirjoitustaidon ja lukutaidon ylioppilaskokeisiin

  • Särmä 8 ja 9 -digikirjoihin lisätään uudet luvut, joissa on autenttisia ylioppilaskoevastauksia tehtävineen.
  • Digikirja 8 täydentyy kirjoitustaidon vastauksilla ja digikirja 9 lukutaidon vastauksilla.

Lue Särmä-oppikirjailijoiden vinkit äidinkielen yo-kokeisiin >

 

Mooli Kertaus lukiokemiaan

Mooli Kertaus -kirjassa on 13 jaksoa, jotka kokoavat kemian kurssien keskeiset sisällöt ja tavoitteet. Kirjan avulla opiskelija voi testata osaamistaan, kerrata kemian teoriaa ja käsitteitä sekä tehdä harjoitustehtäviä. Mooli Kertaus ilmestyy sekä painettuna että digikirjana. Sarjaan kuuluu myös Mooli Kertaus Ratkaisut (pdf), joka sisältää kaikkien tehtävien vastaukset ja malliratkaisut sekä kirjan käsitteiden selitykset.

Lue Mooli-sarjan tekijän vinkit kemian yo-kokeeseen >

 

Abi historia

Abi historia sisältää tietoa historian ainereaalista ja käytännön vinkkejä kokeeseen valmistautumista varten. Kirja auttaa hahmottamaan suuria kokonaisuuksia sekä yksittäisten kurssien sisällä että eri kurssien välillä. Asiat on selitetty kattavasti, ja niitä on tarkasteltu monesta eri näkökulmasta. Lisäksi kirja neuvoo esimerkkien avulla, miten vastata erityyppisiin historian tehtäviin. Mukana on paljon materiaalia, joka auttaa abiturienttia saavuttamaan tavoitteensa.

 

Abi yhteiskuntaoppi

Abi yhteiskuntaoppi sisältää tietoa yhteiskuntaopin ainereaalista ja käytännön vinkkejä kokeeseen valmistautumista varten. Se huomioi uuden opetussuunnitelman vaatimukset ja nostaa esiin keskeisimmät asiat kaikista lukion kursseista. Kirjan avulla abiturientti kykenee erottamaan olennaisen epäolennaisesta ja käsittelemään asioita monesta eri näkökulmasta. Myös vastaustekniikka harjoittuu tehokkaasti.

 

Abilities – englantia abiturienteille

Abilities – englantia abiturienteille -digikirja soveltuu sekä abikurssin materiaaliksi että itsenäisesti yo-kokeeseen valmistautuville opiskelijoille. Digikirja valmentaa tehokkaasti yo-kokeeseen, kertaa ja hioo testattavia asioita ja harjoittaa kaikkia yo-kokeen tehtävätyyppejä. Tekstejä ja tehtäviä on eri tasoisia. Ohjeita yo-kokeeseen -osioon on koottu ohjeita ja vinkkejä yo-kokeen eri tehtävätyyppien tekemiseen.

Lue Insights-oppikirjailijoiden vinkit englannin yo-kokeisiin >

 

Juuri- ja Huippu-kertauskirjat lukiomatematiikkaan

Juuri- ja Huippu-sarjojen kertauskirjat palauttavat mieleen lukiomatematiikan eri aihealueet ja keskeisimmät apuvälineiden avulla osattavat asiat. Digituotteissa on sama kaavaeditori, jota käytetään digitaalisessa ylioppilaskokeessa. Digikirjoihin sisältyy myös itsearviointityökalu, jonka avulla opiskelija voi seurata oman osaamisensa kehittymistä.

Lue, kuinka lukiomatematiikan sarjamme valmentavat digitaalisiin yo-kokeisiin >