Oppilaan maailma

Oppilaiden äänitteiden kuunteleminen iPhone-, iPad-, iPod- ja Android-laitteilla

iPad (ja iPod):
– Lataa äänitiedostojen zip-paketti tietokoneelle ja pura paketti.
– Avaa iTunes-ohjelma ja tuo tiedostot iTunesiin.
– Liitä iPad tietokoneeseen usb-johdolla: laite näkyy iTunes-ohjelman vasemmassa sivupalkissa.
– Valitse iTunesissa ne albumit tai tiedostot, jotka haluat siirtää iPadille. Raahaa tiedostot iTunesissa iPad-laitteen päälle, iPadin sisältö päivittyy.

iPhone (Mac-tietokoneen kautta):
– Mene tietokoneen selaimella Otavan sivuille haluamasi oppikirjasarjan äänitemateriaaliin ja klikkaa äänitiedostolinkkiä.
– Lataa zip-paketti, pura se ja avaa äänitiedostot iTunesilla.
– Liitä iPhone koneeseen usb-johdolla ja synkronoi haluamasi äänitiedostot puhelimen musiikkisoittimeen. Varmista, että sinulla on käytössäsi yhteensopivat ohjelmaversiot.
– Tarkemmat ohjeet: https://www.apple.com/fi/support/iphone/syncing/

iPhone (suora lataus puhelimeen):
– Zip-tiedoston avaamiseen tarvitaan erillinen, App Storesta ladattava sovellus (tähän tarkoitettuja sovelluksia on paljon – sekä maksullisia ja ilmaisia). Lataa ensin haluamasi sovellus puhelimeesi.
– Mene puhelimen selaimella Otavan sivuille haluamasi oppikirjasarjan materiaaliin ja klikkaa äänitiedostolinkkiä.
– Avaa zip-tiedosto lataamallasi ohjelmalla. Se, miten tiedostoa soitetaan, riippuu valitsemasi ohjelman ominaisuuksista.

Samsung-puhelimet (Android):
– Liitä puhelin WiFi-verkkoon tai käytä liittymän datasiirtoa.
– Lataa Play-kaupasta ilmainen sovellus, jolla voidaan purkaa zip-paketteja (esim. WinZip tai Andro Zip). Ilman sovellusta zip-paketteja ei voi purkaa.
– Lataa äänitiedostojen zip-paketti puhelimelle. Paketti löytyy oletuksena näin: asetukset -> tallennustila -> lataukset -> muut lataukset
– Pura zip-paketti klikkaamalla sitä.
– Tiedostot siirtyvät automaattisesti kännykän soittimeen, jossa niitä voidaan kuunnella.