Oppilaan maailma

Oppilaan ryhmään liittyminen ja lisenssin aktivoiminen Oppilaan maailmassa

Oppilaan maailmaan kirjautuminen

Oppilas liittyy opettajan ryhmään kirjautumalla Oppilaan maailmaan osoitteessa oppilas.otava.fi/login.

Kirjautumistapoja on kaksi:
1. Oppilas kirjautuu Oppilaan maailmaan Opepalvelun oppilaslistaan tallennetulla nimellä ja avainkoodilla.

2. Jos koululla on käytössä MPASSid-tunnistautuminen, oppilas valitsee ”Tunnistaudu MPASSid:llä”.


Ryhmään liittyminen ja materiaalin käyttöönotto Oppilaan maailmassa

(Alla olevassa esimerkissä opettaja on jakanut koko ryhmälleen Särmä 9:n digitehtävät ja osalle ryhmästä Särmä 9:n digikirjan. Osalle oppilasta jaetun materiaalin opettaja on jakanut tuotekoodilla.

1. Oppilas syöttää opettajalta saamansa ryhmäkoodin Oppilaan maailman oikean yläkulman koodi-kenttään ja napauttaa ”Lisää”.


2. Tämän jälkeen oppilaalla näkyy Oppilaan maailmassa materiaalit, jotka opettajat on jakanut kaikille ryhmään liittyville oppilaille.


3. Jos opettaja on jakanut osalle oppilaista tuotekoodilla materiaalin, oppilas lisää materiaalin tuotekoodin Oppilaan maailman oikean yläkulman koodi-kenttään.


4. Tämän jälkeen oppilaalla näkyy molemmat opettajan ryhmään tallentamat materiaalit Oppilaan maailmassa.

Materiaalit aktivoituvat käyttöön, kun oppilas avaa materiaalin ensimmäistä kertaa.


Oppilaan lisenssin tilan tarkistaminen Opepalvelun ryhmässä

Opettaja näkee Opepalvelun Ryhmät-osion Oppilaat-kohdassa, ovatko oppilaat aktivoineet digioppimateriaalin käyttöön. Jos Näytä-painikkeessa on 0, oppilas ei ole avannut materiaalia. Jos Näytä-painikkeessa on esimerkiksi 1, oppilas on aktivoinut yhden materiaalin käyttöönsä.


Napauttamalla Näytä-painiketta opettaja näkee lisenssien tarkemman tilanteen. Alla olevassa esimerkissä oppilas on avannut Särmä 9 -digikirjan ja aktivoinut sen käyttöönsä. Aktivoidulle lisenssille on tullut voimassaoloaikatieto. Särmä 9 -digitehtäviä oppilas ei ole vielä avannut, joten lisenssin tila on ”Ei aktivoitua lisenssiä”.