Opetusvinkit

Vinkkejä yläkoulun Särmän käyttämiseen etäopetuksessa

Meille on tärkeää, että oppiminen sujuu hyvin myös kotona. Olemme avanneet yläkoulun Särmää käyttäville oppilaille Särmä 7–9 -digitehtävät lukuvuoden loppuun asti. Lisäksi opettajat saavat veloituksetta koekäyttöön kaikki digitaaliset materiaalimme Otavan Opepalvelussa kevätlukukauden 2020 loppuun asti.

Tässä Särmän vinkkejä etäopetukseen:

1. Ota oppilaille käyttöön veloituksetta Särmä 7–9 -digitehtävät. 
Interaktiiviset tehtävät ja videoaineistot innostavat harjoittelemaan äidinkielen ja kirjallisuuden taitoja. Katso tämän viestin lopusta ohje, miten oppilaat saavat digitehtävät käyttöönsä.

2. Jaa näyttösi ja käytä digiopetusaineistoa normaaliin tapaan.
Särmän digiopetusaineistoa voi käyttää etäopetuksessa samalla tavalla kuin kontaktiopetuksessakin. Opettaja voi jakaa oman näyttönsä oppilaille esim. Microsoft Teamsissa tai Google Hangoutsissa.

3. Testaa uuden Särmän digiopetusaineistoa.
Uusi yläkoulun Särmä ilmestyi vuodenvaihteessa. Opepalvelussa on jo uuden Särmän seitsemännen luokan digituotteet: digiopetusaineisto, digikirja ja digitehtävät. Voit ottaa tuotteet kokeilukäyttöön veloituksetta kevätlukukauden loppuun asti.

4. Hyödynnä digikokeita.
Yläkoulun Särmän digikokeita voi käyttää kurssitehtävinä. Useimmat kielenhuollon tehtävät ovat automaattisesti tarkistuvia. Opettajalle kertyy näppärästi tilastoa siitä, mitä tehtäviä oppilas on tehnyt ja miten ne ovat sujuneet.

5. Muista digikirjan ja digitehtävien raportointityökalu.
Opettaja voi seurata oppilaiden etenemistä ja suoriutumista tehtävissä digikirjan ja digitehtävien raportointityökalun avulla. Raportointityökaluun pääset tuotteen oikeasta yläkulmasta.

6. Muista oppikirjan projektit.
Särmän oppikirjoissa on lukuisia projekteja eri aiheista. Etäopetuksessa on nyt aikaa syventyä pitempiinkin tehtäviin. Kannattaa muistuttaa oppilaita, että osa kirjastoista lainaa e-kirjoja sähköisesti.

7. Ota käyttöön opettajan oppaan lisämateriaalit.
Yläkoulun Särmän opettajan oppaissa on lisämateriaalia sekä itse- ja pariarviointilomakkeita. Opettajan oppaan löydät digiopetusaineistosta Opettajalle-välilehdeltä. Jos käytössäsi ei ole digiopetusaineistoa, opettajan oppaan saa käyttöönsä veloituksetta myös Otavan Opepalvelusta, mikäli koulussa on Särmä käytössä.

Särmän tuotesivulle >

Vinkki uuden yläkoulun Särmän käyttäjllle!
Uudessa yläkoulun Särmässä on Otso-mobiilisovellus. Otso toimii jo seitsemännen luokan oppikirjassa ja tehtäväkirjoissa. Otson avulla oppilas voi kuunnella painetun oppikirjan opetustekstit ja kirjallisuusnäytteet sekä katsoa oppikirjan opetusvideot. Lue lisää Otsosta: otava.fi/otso

Uuden Särmän tuotesivulle >