Painettu
Digi
Otso-sovellus

Tarinoiden aapinen

Tarinoiden aapinen kutkuttaa mielikuvitusta ja tarjoaa monenlaista luettavaa niin lukemisen alkutaipaleella kulkeville kuin pitkien tekstienkin parissa viihtyville. Hurmaavat tarinat on kirjoittanut palkittu lastenkirjailija Hannele Lampela, ja niissä seikkailee kolme uteliasta lasta ja suloisen hurja Mumu-hahmo. Tarinoiden aapinen luo vahvan pohjan luku- ja kirjoitustaidolle lasta kiinnostavien teemojen kautta. Teemat mahdollistavat materiaalin käyttämisen opettajan haluamassa järjestyksessä. Tunnetaitoja harjoitellaan luontevasti sympaattisen Mumu-hahmon kanssa.

Katso kaikki sarjan osat

Tutustu!

Näin Tarinoiden aapinen toimii

  • Lukumotivaatio syntyy oppilasta kiinnostavilla aiheilla: luetaan monipuolisesti erilaisia tekstejä.
  • Eriyttäminen on helppoa sekä alas- että ylöspäin sarjan eri osissa.
  • Ulkoasu tukee lukemista ja lukumotivaation syntymistä. Helposti hahmotettavien kuvien avulla tuetaan lapsen kuvan lukemisen taitoa.
  • Aapisen tarinamaailma on eheä, hauska ja tunteisiin vetoava. Tarinoissa seikkailevat kolme uteliasta lasta ja Mumu-hahmo. Tarinat kutkuttavat oppilaan mielikuvitusta ja tukevat omien tarinoiden keksimistä.
  • Opettajan oppaan napakat ja itsenäiset tarinat voi lukea haluamassaan järjestyksessä, eikä tarinan kyydistä tipu, vaikka jotain jäisi väliin. Tämä helpottaa opettajan arkea ja suunnittelua.

Katso video

Tarinoiden aapinen

Tarinoiden aapinen kutkuttaa mielikuvitusta ja tarjoaa monenlaista luettavaa niin lukemisen alkutaipaleella kulkeville kuin pitkien tekstienkin parissa viihtyville. Hurmaavat tarinat on kirjoittanut palkittu lastenkirjailija Hannele Lampela, ja niissä seikkailee kolme uteliasta lasta ja suloisen hurja Mumu-hahmo. Tarinoiden aapinen luo vahvan pohjan luku- ja kirjoitustaidolle lasta kiinnostavien teemojen kautta.

ISBN/GTIN: 978-951-1-34755-2
Hinta: 38,09€ alv. 0%
Hinta: 41,90€ alv. 10%

Kokeile oppitunnilla!

Vinkit pääsiäisen aikaan

Kaipaatko luokkaasi pääsiäispuuhaa? Poimi oppilaiden iloksi Tarinoiden aapisen tehtävät tunnille mukaan!

Tulosta tehtävät

Kokeile oppitunnilla!

Tutustukaa yhdessä eri kansallispäiviin

Monissa suomalaisissa kodeissa puhutaan useaa kieltä. Ja koulussa opitaan lisää!

Nappaa tästä Tarinoiden aapisen vinkki saamelaisten kansallispäivän kunniaksi. Näillä vinkeillä voitte luokkasi kanssa tutustua mm. saamelaisten ja romanien kansallispäiviin.

Ota talteen vinkki

Laula mukana!

Tarinoiden aapisen laulut ovat nyt kaikkien ulottuvilla

Tarinoiden aapisen laulut ovat nyt entistä helpommin saatavilla, sillä olemme julkaisseet ne yleisimmillä suoratoistoalustoilla mm. Spotifyssa ja YouTubessa. Tarinoiden laulut leikittävät, laulattavat ja tanssittavat monessa eri tilanteessa!

Edulliset pakettihinnat

Hanki matematiikan sekä äidinkielen ja kirjallisuuden oppimateriaalit nyt edullisesti.

Katso hinnat

Upeat käyttöönottoedut!

Valitse käyttöösi Tarinoiden aapinen tai lukukirja, niin saat upeat käyttöönottoedut. Edut saa, kun koulu tilaa ensimmäistä kertaa oppikirjoja vähintään 5 kappaletta/sarja/luokka-aste.

Tutustu etuihin

Katso webinaaritallenteita

Tutustu Tarinoiden aapiseen ja lukukirjaan katsomalla webinaaritallenteita. Kuulet Tarinoiden aapisesta ja lukukirjasta oppikirjailijoiltamme ja saat vinkkejä oppitunnille.

Katso webinaaritallenteita

Tutustu Tarinoiden aapisen hahmoihin!

Aapisen tarinamaailma on eheä, hauska ja tunteisiin vetoava. Tarinoissa seikkailevat kolme uteliasta lasta ja Mumu-hahmo. Tarinat kutkuttavat oppilaan mielikuvitusta ja tukevat omien tarinoiden keksimistä.

Katso video

Ohjeita Tarinoiden aapisen digiopetusaineiston käyttöön

Ota digiopetusaineisto haltuun ohjevideon ja pikaohjeen avulla!

”Monilla oppilailla lukutaito on lähtenyt vauhdilla liikkeelle ja ihmetys on ollut suuri, kun yhtäkkiä onkin saanut selvää tuttujen tavujen kautta sanalaatikoiden sanoista.”

Kärpäsen koulun alkuopettajat, Lahti

Tee luokkasi kanssa ihanat Mumu-pehmot

Tarinoiden aapisen Mumu-hahmo herää eloon uudella tavalla, kun oppilaat tekevät hahmoja omin käsin. Nappaa talteen kaavat esimerkiksi Mumu-pehmon tekemiseen.

Tulosta kaavat

Kokeile oppitunnilla

Tulosta oppitunnille Tarinoiden aapisen Mumun tunnekortit

Kaipaatko oppitunneille lisäaineksia tunnekasvatukseen? Päivitimme Tarinoiden aapisen ihastuttavat tunnekortit entistä laajemmaksi paketiksi. Tulosta Mumun tunnekortit ja vinkit niiden käyttöön!

Tulosta luokkaasi

Auta oppilasta hahmottamaan sanan rakennetta

Tulosta luokkasi seinälle Tarinoiden aapisen selkeä taulu, joka auttaa oppilasta hahmottamaan lukemaan opettelun keskeisiä käsitteitä. Taulun avulla voi esimerkiksi palauttaa mieleen, mitä ”alkutavu” tarkoittaa.

Lue artikkelit

Artikkelit

Näin eriytät lukupiireillä alkuopetuksessa

Uuden oppilasryhmän kanssa opettaja haluaa tietysti tehdä aina parhaansa. Uusien ekaluokkalaisten kanssa tekemistä riittää: oppilaiden lukutaitoa skannataan ja samalla rakennetaan uutta ryhmää toimivaksi.

Artikkelit

”Mumu on rakas monelle oppilaalleni”

Jyväskylän normaalikoulussa Tarinoiden aapisen Mumu-hahmo ihastutti heti ensimmäisestä koulupäivästä lähtien. Mumu on innostanut luokanlehtori Minna Suikkarin ideoimaan valloittavia töitä yhdessä oppilaiden kanssa.

Artikkelit

Näin Tarinoiden aapinen innostaa lukemaan

Ekaluokalla on eritasoisia lukijoita, aivan vasta-alkajista sujuviin lukijoihin. Olen usein pohtinut, miten tarjota kaikille sopivantasoista luettavaa ja onnistumisen elämyksiä tekstien parissa. Tässä muutama lukemaan innostava ratkaisu, jotka löytyvät uudesta Tarinoiden aapisesta.

Artikkelit

Tarinoiden aapinen sytyttää lukuilon!

Tarinoiden aapinen houkuttelee pientä oppijaa lapsuuden supertaidoilla, leikin hurmalla ja mielikuvituksen voimalla.

Artikkelit

Miten musiikki tukee oppimista?

Me kaikki opimme asioita eri tahtiin ja vähän erilaisilla menetelmillä. Joku oppii parhaiten kuvien avulla, toinen taas yrityksen ja erehdyksen kautta, kolmas taas kaipaa säveliä ja rytmiä oppimisen tueksi. Ei ole yhtä oikeaa tapaa opettaa ja opetella uutta, vaan tarvitaan kaikki keinoja. Rytmi, melodia, sanat ja niiden toistaminen auttaa varmasti oppimaan ja muistamaan asioita. Musiikki tekee oppikirjan tarinoita eläväksi ja moniulotteisemmaksi.

Vinkit ja ideat

Lukemaan opettelen keskeiset käsitteet

Tulosta luokkasi seinälle Tarinoiden aapisen selkeä taulu, joka auttaa oppilasta hahmottamaan lukemaan opettelun keskeisiä käsitteitä. Taulun avulla voi esimerkiksi palauttaa mieleen, mitä ”alkutavu” tarkoittaa.

Lataa pdf (1 432 kt)

Tarinoiden aapisen keppinuket

Elävöitä lukuharjoituksia ottamalla keppinuket mukaan vuoropuheluiden lukemiseen.

Lataa pdf (3 761 kt)

Naulakkomerkit

Lataa pdf (146 kt)

Lukujärjestys

Lataa pdf (4 795 kt)

Lukujärjestys

Väritä oma lukujärjestyksesi!

Lataa pdf (198 kt)

Mumun kaavat

Tee luokkasi kanssa ihania Mumu-hahmoja. Tulosta tästä avuksesi Mumun kaava.

Lataa pdf (1 508 kt)

Ideoita arkeen -moniste

Kokeile luokkasi kanssa Tarinoiden aapisen tekijöiden vinkkejä.

Lataa pdf (1 465 kt)

Tervetuloa kouluun

Uuteen kouluun tutustuminen on tulevalle ekaluokkalaiselle tärkeä hetki. Täältä löydät tutustumispäivää varten vinkkejä opettajalle ja tehtäviä uusille ekaluokkalaisille. Lisäksi löydät ideoita tulevien ekaluokkalaisten muistamiseen, jos tutustumispäivää ei voida järjestää.

Oppikirjailijat

Merja Kuosmanen

Hannele Lampela

Kati Lassila

Kati Solastie

Luokanopettaja

Kuvitus

Veera Aro

Laulut

Tuomo Rannankari