Painettu
Digi
Otso-sovellus

Skylight

Uusi mukaansatempaava sarja alakoulun englantiin!

Skylight avaa näkymän englannin kieleen, ympäröivään maailmaan ja unelmiin! Loistava kokonaisuus antaa jokaiselle oppilaalle mahdollisuuden kehittyä tähdeksi omalla taitotasollaan. Skylight helpottaa opettajan työtä tarjoamalla monipuolisia ratkaisuja erilaisten oppijoiden tarpeisiin.

Skylight tarjoaa onnistumisen kokemuksia oppilaalle

 • Jokaiselle oppilaalle on kirjassa oman tasoista tekemistä. Lisäksi lähes natiivitasoisille oppilaille on tulostettavia tehtäviä opettajan materiaalissa.
 • Innostava kokonaisuus herättää oppilaan kiinnostuksen englantia ja englanninkielisiä maita kohtaan.
 • Ihastuttaviin hahmoihin on helppo samaistua.
 • Mukaansatempaava juoni pitää hyppysissään koko alakoulun ajan.

Skylight tukee opetustyötäsi

 • Valmiit materiaalit vapauttavat aikaa oppilaiden kohtaamiseen.
 • Erilaisten oppilaiden tarpeet on otettu hyvin huomioon. Kirjan eriyttävien tasojen lisäksi opettajan materiaali sisältää tulostettavia tehtäviä lähes natiivitasoisille oppilaille sekä vinkkejä opettajalle.
 • Selkeä kokonaisuus, joka on helppo ottaa haltuun.
 • Opetussuunnitelman tavoitteet ovat luonteva osa kokonaisuutta.

Skylight

Kirjan kansikuva: Skylight 1

Skylight 1

Kirjan kansikuva: Skylight 2

Skylight 2

Kirjan kansikuva: Skylight 3

Skylight 3

Skylight-sarjan ilmestymisaikataulut

Oppilaan kirjat 1 ja 2 ovat tilattavissa. Skylight 3 valmistuu tammikuussa 2024. Skylight 1, 2 ja 3 ovat käytössäsi elokuussa 2024.

Skylight 1, 2 ja 3 -tuoteperheet* 08/2024

Skylight 4 -tuoteperhe 08/2025
Skylight 5 -tuoteperhe 08/2026
Skylight 6 -tuoteperhe 08/2027

*Tuoteperheeseen kuuluu mm. digiopetusaineisto, joka sisältää esim. äänet, ratkaisut ja opettajan lisämateriaalit.

Opettajan työn tueksi 

 • Digiopetusaineisto sisältää kaiken oppitunnilla tarvittavan materiaalin. Se sisältää oppi- ja tehtäväkirjan näköisaukeamat, monistettavia liitteitä, opetus- ja toimintavinkkejä sekä arviointia tukevaa materiaalia. Sieltä löytyvät myös innostavat laulut, lorut ja videot sekä rutiineja arkeen. Digiopetusaineiston erillinen suunnittelunäkymä auttaa opettajan suunnittelutyössä.
 • Painettu opettajan opas tarjoaa tukea erityisesti opettajan suunnittelutyöhön. Oppaasta löytyy sekä koko sarjaan liittyviä vinkkejä että kappalekohtaiset käsittelyvinkit, opettajan vinkit lähes natiivitasoisille oppilaille, tehtävien ratkaisut, äänitekäsikirjoitukset ja tavoitteet. Kappalekohtaiset tulostettavat ja heijastettavat lisämateriaalit löytyvät puolestaan digiopetusaineistosta.
 • Oppilaan digi sisältää lisätehtäviä kappaleiden aiheisiin. Niiden avulla oppilas voi jatkaa harjoittelua ja kerrata sähköisesti.
 • Online-äänite sisältää kaikki opetuksessa tarvittavat äänitteet: mm. sanastot, tekstit, laulut ja kuullunymmärtämistehtävät.
 • Arviointimateriaalia on saatavilla kahdessa muodossa: Koetyökalu ja Word-kokeet. Niiden avulla voit laatia ja tulostaa kokeita. Sisältö on molemmissa vaihtoehdoissa sama. Materiaali kattaa monipuolisesti kielitaidon eri osa-alueet ja sisältää kolmella tasolla tehtäviä. Tehtävien vaikeustaso on merkitty.
 • Tutustu Skylight-sarjan käyttäjäetuihin

 

Täysin uudenlainen digiopetusaineisto

Skylight-sarjassa on täysin uudenlainen digiopetusaineisto. Selkeä digiopetusaineisto innostaa ja tukee sekä luokkatilanteessa että suunnitteluvaiheessa. Yhdestä näkymästä näet kaiken suunnitteluun tarvittavan, ja hauskoja digitehtäviä pääsee tekemään yhdessä koko luokan kanssa. Tutustu Skylight-sarjan digiopetusaineiston demoihin Opepalvelussa.

Digiopetusaineistoja kehitetään edelleen syksyksi 2024, esimerkiksi ääniin ja opettajan lisämateriaaleihin on tulossa vielä muutoksia.

Tutustu uuteen Skylight-sarjaan!

Lyhyellä esittelyvideolla pääset helposti tutustumaan Skylight-sarjan mukaansatempaavaan maailmaan.

 

Katso video

Lue Skylight-artikkelit

Artikkelit

Uusi Skylight alakoulun englantiin antaa jokaiselle mahdollisuuden tulla tähdeksi omalla taitotasollaan!

Selkeys, viestinnällisyys ja mukaansatempaava tarina, joka luo samaistumispintaa jokaiselle. Niin ja tietysti huumori, sitä ei pidä unohtaa!

Artikkelit

Pohditko sarjan vaihtoa? Kuusi hyvää syytä valita Skylight!

Uusi innostava alakoulun englannin Skylight-sarja valmistuu 1., 2. ja 3. luokan osalta syksyksi 2024. Listasimme kuusi hyvää syytä valita Skylight-sarja käyttöösi!

Artikkelit

Erilaisista vahvuuksista muodostuu Skylight-sarjan ”dream team”

Tulevasta uudesta alakoulun englannin sarjasta kerrottiin asiakkaille ensimmäistä kertaa syksyllä 2022, mutta Alistair Loganin, Martti Meryn, Markus Perttulan, Maiju Rintalan ja Laura Tsutsusen yhteistyö oli alkanut jo paljon aiemmin.

Skylight on syntynyt yhteistyössä opettajien ja oppilaiden kanssa

Skylight-sarjaa on tehty vahvassa yhteistyössä opettajien kanssa ympäri Suomen. Myös oppilaat ovat testanneet materiaalia ja antaneet palautetta. Tuotekehittäjät ovat päässeet vaikuttamaan muun muassa hahmoihin, tarinoihin, rakenteeseen ja ulkoasuun. Iso kiitos kaikille tuotekehittäjille!

Skylight-sarjan oppikirjailijat antavat niin ikään suuren arvon tuotekehittäjien roolille sarjan synnyssä:

”Aikaisessa vaiheessa saatu kehityspalaute voi vielä auttaa kehittämään myöhempiä kirjasarjan osia sekä tulevia painoksia tai vaikkapa digimateriaalien sisältöjä”, Markus Perttula kertoo.

”Mielestäni on mahtavaa, että testaajaopettajilla on ääni tässä materiaalissa ”, Martti Mery sanoo.

Tuotekehitys jatkuu koko Skylight-sarjan ajan ja palautetta otetaan ilolla vastaan sarjan elinkaaren kaikissa vaiheissa.

Oppituntisi iloksi – vinkit juhlapyhiin

Oppikirjailijat

Alistair Logan

Martti Mery

Markus Perttula

Maiju Rintala

Laura Tsutsunen

Kuvittajat

Mari Luoma