Painettu
Digi

Seikkailujen aapinen

Seikkailujen aapinen on kiehtova tarina salatusta ystävyydestä. Sen on kirjoittanut Finlandia-palkittu Siri Kolu. Veikeät hahmot kiehtovat lapsen mielikuvitusta ja tekevät lukemaan oppimisesta seikkailua. Rikas kuvitus innostaa kirjoittamaan sanoja, lauseita ja tarinoita.

Katso kaikki sarjan osat

Ajanmukainen, raikas pedagogiikka painottaa

  • eriyttämistä alas- ja ylöspäin
  • ilmaisua ja vuorovaikutusta
  • kirjoitustaidon kehittymistä samaa tahtia lukutaidon kanssa.

Ohjeet Seikkailujen aapisen digiopetusaineiston käyttöön

Tutustu Seikkailujen aapisen digiopetusaineiston käyttöön katsomalla ohjevideo.

Seikkailujen sarjan koetyökalut

Seikkailujen sarjan koetyökalussa opettaja voi koota valmiista koetehtävistä opetusryhmälleen sopivan kokeen. Koetyökalut ovat käytössä aapisen kevään ja lukukirjan syksyn ja kevään materiaaleista. Tehtäviä voi myös muokata ja opettaja voi luoda omia tehtäviä. Koetyökalussa kokeen voi tallentaa ja jatkaa muokkausta myöhemmin. Aiemmin tehdyn kokeen voi myös kopioida uuden kokeen pohjaksi. Opettaja tulostaa valmiin kokeen käyttöä varten.

Koetyökalu on lukuvuonna 202324 Seikkailujen sarjan käyttäjäetu. Saat koetyökalun käyttöösi Opepalvelusta, kohdasta Muut materiaalit / Oheismateriaalit.

Seikkailujen aapinen

Seikkailujen aapinen (OPS16) painottaa eriyttämistä alas- ja ylöspäin, ilmaisua ja vuorovaikutusta sekä kirjoitustaidon kehittymistä samassa tahdissa lukutaidon kanssa. Jokaista kirjainta käsitellään kahden aukeaman verran. Sekä lukemaan opettelevat että lukutaitoiset lapset harjoittelevat tarvitsemiaan taitoja samalla aukeamalla. Kirjainten käsittelyjärjestys mahdollistaa lukemisen opettelun alusta asti oikeilla sanoilla. Kevään teksteissä eriytetään sanatasolta tarinatasolle.

ISBN/GTIN: 978-951-1-26983-0
Hinta: 40,45€ alv. 0%
Hinta: 44,50€ alv. 10%

Meillä on monikulttuurinen koulu. Minusta tuntui, että oppilailleni sopii Seikkailujen aapisen selkeä eläinmaailma sekä tarina ystävyyden löytämisestä ja erilaisuudesta – siitä miten erilaiset ystävät ovat rikkaus.

Katri Parviainen, Turun normaalikoulu

Otso-sovelluksen avulla lapsi voi kuunnella aapisen lauluja ja tarinoita myös kotona

Rakastettujen eläinhahmojen, Annun, Ollin ja Lempin seikkailut kulkevat kotiin lapsen mukana Otso-sovelluksen avulla. Tarinoita kuuntelemalla lukemisen alkutaipaleella oleva lapsi pääsee tekstien maailmaan. Samalla kuullunymmärtämistaidot ja sanasto kehittyvät. Lastenkirjailija Siri Kolun kirjoittamia tarinoita kuuntelemalla lapsi oppii myös tunnetaitoja, eläytyy toisen asemaan ja tunnistaa ristiriitatilanteita.

Mukana myös kaikki aapisen laulut!

Lue artikkelit

Artikkelit

Kahdeksan vinkkiä ryhmäyttämiseen

Uuden kouluvuoden alussa kannattaa tutunkin oppilasjoukon kanssa tehdä erilaisia ryhmäyttämisharjoituksia. Näin yhteishenki paranee ja kaikki viihtyvät paremmin. Ota talteen Seikkailujen aapisen tekijöiden vinkit.

Artikkelit

Kokemuksia lukemaan opettelun aloittamisesta digitaalisesti

Tarina ystävyydestä houkutteli Turun normaalikoulun ohjaavan luokanopettajan Katri Parviaisen valitsemaan käyttöönsä Seikkailujen aapisen.  ”Meillä on monikulttuurinen koulu. Minusta tuntui, että oppilailleni sopii Seikkailujen aapisen selkeä eläinmaailma sekä tarina ystävyyden löytämisestä ja erilaisuudesta – siitä miten erilaiset ystävät ovat rikkaus.”

Artikkelit

Aapiskuvitus oli nuoren Johannan unelmatyö

”Lapset ei tykkää tuollaisista”, ajatteli aapiskuvittaja Johanna Lumme aikoinaan oman aapisensa kuvista. Seikkailujen aapisen veikeitä tarinoita täydentää nyt hänen vauhdikas kuvituksensa.

Artikkelit

Mitä tehdään, kun ope on poissa?

Flunssakausi on jo alkamassa ja sijaiselle on tarvetta. Sekkailujen aapisen oppikirjailija Kati Solastie listasi viisi vinkkiä ekaluokkalaisten sijaisille.

Artikkelit

Miten toteutan kiireettömyyttä loppuvuoden opetuksessa?

Syyslukukauden lähestyessä loppua saattaa tuntua siltä, että kaikki on vielä kesken. Lue luokanopettajan ja Seikkailujen aapisen ja lukukirjan oppikirjailijan Kati Solastien vinkit kiireettömään joulukuuhun.

Uutiset

Otavan Kirjasäätiön vuoden 2022 Kaarina Helakisa -palkinto on myönnetty kuvittaja ja lastenkirjailija Johanna Lumpeelle

Suositun Seikkailujen aapisen ja lukukirjan sekä Seikkailujen eskarin kuvittajalle Johanna Lumpeelle on myönnetty Kaarina Helakisa -palkinto. Tutustu tarkemmin palkintoperusteisiin.

Tutustu Seikkailujen aapiseen

Videolla oppikirjailija Kati Solastie ja kirjailija Siri Kolu kertovat Seikkailujen aapisesta.

Katso video

Musiikki tukee oppimista

Seikkailujen aapisen digiopetusaineistossa on videoita, joiden avulla aapisen tanssit ja leikit on helppo opettaa. Videoilla on 11 laulun liikunta- ja tanssiohjeet.

Katso video

Vinkit ja ideat

Vinkki Uutisten viikolle

Seikkailujen aapisen opetusvinkissä leikataan sanoja ja kirjoitetaan niistä uusia virkkeitä.

Lataa pdf (620 kt)

Pidä luokassa hauska pelihetki

Ota pelikaverisi kanssa esille noppa ja pelimerkit. Lue tavu ja kerää itsellesi pino tavulappuja!

Lataa pdf (178 kt)

Tulosta tavulaput

Lataa pdf (291 kt)

Lukujärjestys

Tulosta ja väritä Seikkailujen aapisen lukujärjestys.

Lataa pdf (602 kt)

Nimilaput ja naulakkomerkit

Tulosta valmiit laput, jotka sopivat naulakkomerkeiksi tai nimilapuiksi.

Lataa pdf (655 kt)

Kouluun tutustuminen poikkeusaikana

Kouluun tutustuminen on koulutulokkaalle tärkeä tapahtuma. Jun tutustuminen poikkeusolojen vuoksi ei ole mahdollista, on tärkeää silti muodostaa side koulun ja ekaluokkalaisen välille. Saat tässä tehtäviä ja vinkkejä koulutulokkaiden muistamiseen.

Lataa pdf (3 975 kt)

Kouluun tutustuminen

Kouluun tutustuminen on koulutulokkaalle tärkeä tapahtuma. TulostaSeikkailujen aapisen tehtäviä ja vinkkejä koulun tutustumispäivään!

Lataa pdf (8 456 kt)

Oppikirjailijat

Mari Backman

Siri Kolu

Kati Lassila

Kati Solastie

Luokanopettaja

Musiikki

Tuomo Rannankari

Soila Sariola

Maria Portaankorva

Kuvitus

Johanna Lumme

Heli Pukki