Uutiset

Tulevaisuuden oppiminen alkaa tänään – Otava vie alakoulun opetuksen uudelle digitaaliselle tasolle

Otava Oppimisen palvelut julkaisee tänä vuonna täysin uudenlaiset digitaaliset materiaalit alakoulun uutuussarjoihin. Aivan ensimmäisenä uusiin digiympäristöihin pääsevät tutustumaan Skylightin, Aallon ja Eskariretken sekä Historian jäljillä -sarjan käyttäjät elokuussa 2024.

”Käynnistimme jo alkuvuodesta 2022 kehityshankkeen, joka tähtäsi alakoulun digitaalisten tuotteiden ja palveluiden kokonaisvaltaiseen uudistamiseen. Kehitystyötä on tehty vahvasti yhdessä opettajien ja oppilaiden kanssa”, kertoo sisältöjohtaja Anna-Reetta Sipilä.

Hankkeessa on ollut mukana kymmenittäin kouluja, joista on kerätty taustatietoa opetuksen ja oppimisen arjesta. Lähes sadalle lapselle on pidetty työpajoja, joissa kartoitettiin oppilaita kiinnostavia pelejä, motivoivien tehtävien piirteitä sekä innostavia palkintoja. Oppilaita on ollut mukana myös ryhmätestauksissa, joissa on kerätty tietoa digitaalisten maailmojen ilahduttavuudesta ja motivoivuudesta. Lisäksi selvitettiin luokanopettajien tarpeita syväluotaavilla teemahaastatteluilla. Sadat luokanopettajat ovat myös jakaneet kokemuksiaan ja toiveitaan vastaamalla erilaisiin kyselyihin.

”Meille on ollut aina tärkeintä ymmärtää arkea luokkahuoneessa, ja myös uudet digitaaliset tuotteet ja palvelut on kehitetty siellä – yhdessä opettajien ja oppilaiden kanssa. Meidän tehtävämme on mahdollistaa oppiminen ja tuoda teknologia apuun siellä, missä se voi parhaiten auttaa turvallisesti ja ikätasolle sopivalla tavalla”, kertoo Sipilä.

Opettajat pääsevät tutustumaan uuteen digiympäristöön uutuussarjojen esittelytilaisuuksissa, Educa-messuilla, kohtaamisissa kouluilla sekä kokeilemalla demoja.

Kokeile uutuuksien demoja Opepalvelussa:

Aalto 3 digiopetusaineisto ympäristöoppiin

Historian jäljillä 5 digiopetusaineisto

Skylight 1 digiopetusaineisto

Skylight 3 digiopetusaineisto