Uutiset

Tähtipöllö-lukukilpailu alkaa jälleen 16. syyskuuta 2024!

Kustannusosakeyhtiö Otava ja Otava Oppimisen palvelut käynnistää syyskuussa alakoululaisille lukukilpailun, jossa koululuokat kilpailevat toisten luokkien kanssa luettujen sivujen määrästä. Eniten lukeneille luokille on luvassa rahapalkinto.

Lasten ja nuorten lukutaito ja lukemisen muutokset ovat viime vuosina olleet kestokeskustelunaiheita niin suomalaisissa koululuokissa, kodeissa kuin mediassakin. Haluamme konkreettisesti kannustaa koululaisia lukemaan enemmän, ja siksi käynnistämme jälleen valtakunnallisen alakoululuokille suunnatun Tähtipöllö-lukukilpailun. Vuonna 2023 kisaan osallistui huikeat 400 luokkaa, ja kisan aikana alakoululaiset innostuivat lukemaan lähes 20 miljoonaa sivua.

Tähtipöllö-kilpailussa luokat kilpailevat keskenään luettujen sivujen määrästä. Jokainen sivu lasketaan, oli kyse sitten sarjakuvasta, helppolukuisesta kuvakirjasta, lastenromaanista tai oppikirjasta. Eniten sivuja lukeneille luokille on luvassa rahapalkinto, jonka voi käyttää luokan yhteisiin hankintoihin, kuten luokkaretkeen tai muuhun yhteiseen tekemiseen. Lisäksi osallistuneiden luokkien kesken arvotaan muita lukemaan innostavia palkintoja.

Opettajat voivat ilmoittaa luokkansa mukaan lukukilpailuun 16.9.2024 kello 9.00 alkaen osoitteessa tähtipöllö.fi.