Artikkelit

Näin lukiomatematiikan sarjamme valmentavat digitaalisiin yo-kokeisiin

Otavan lukiomatematiikan sarjat on suunniteltu niin, että ne tukevat mahdollisimman monipuolisesti valmistautumista digitaalisiin yo-kokeisiin. Yksi sarjojen vahvuuksista on myös käyttäjien mukaan tapa, jolla Otavan sarjoissa opetetaan apuvälineiden käyttämistä.

Miten Otavan sarjat tukevat digitaaliseen yo-kokeeseen valmistautumista?

  • Sarjoissa havainnollistetaan muun muassa videoiden ja GeoGebra-applettien avulla, miten erilaisia apuvälineitä voi hyödyntää matematiikassa. Myös harjoitustehtävissä treenataan apuvälineiden käyttämistä ja uudenlaisia tehtävätyyppejä. Tehtävissä mainitaan erikseen, jos aihealuetta on syytä harjoitella ilman apuvälineiden käyttämistä tai jos apuvälineen käyttämisestä on erityistä hyötyä.
  • GeoGebra-appletit, videot ja sähköiset taulukkoaineistot on upotettu digikirjaan ja digiopetusaineistoon. Jos opiskelijalla ei ole digikirjaa, rikasteet löytyvät sarjojen nettisivuilta. Materiaalien käyttäminen ei vaadi kirjautumista.
  • Opiskelijoiden itsearviointia tukee mm. tehtäväsarjojen kolmiportainen rakenne, jota opiskelija voi halutessaan käyttää omien tavoitteidensa asettamiseen ja seuraamiseen. Lisäksi kaikkiin digikirjoihin sisältyy itsearviointityökalu.
  • Sarjojen digiopetusaineistojen koepaketit ovat valmiiksi saatavilla zip-paketteina, jotka voi ladata Abittiin. Koepaketeissa on mukana esimerkkejä uudenlaisista koetehtävistä.

Tutustu tarkemmin lukiomatematiikan sarjoihimme:

MAY1 lukiomatematiikan yhteiselle ykköskurssille

Juuri-sarja pitkään lukiomatematiikkaan

Huippu-sarja lyhyeen lukiomatematiikkaan