Artikkelit

Hyödynnä yhteisön voimaa saksanopetuksessa

Tiesitkö, että alakoulun saksan Schnitzeljagd-sarjastamme löytyy täysin uudenlainen käyttäjäyhteisö? Moni saksanopettaja on jo hyödyntänyt sitä omassa työssään. Sarjan tekijät Mika Haapala ja Hanna Pyykönen kertovat nyt, mistä uudessa käyttäjäyhteisössä on kyse ja kuinka se tukee saksan opetusta.

Suurin asiantuntemus löytyy kieltenopettajien kokemuksista

Kieltenopetuksen haasteena on aina ollut elävän kielen ja staattisen oppimateriaalin välinen suhde. Lisäksi suurin asiantuntemus ei löydy mistään yksittäisestä opuksesta, vaan kieltenopettajien suuresta kokemuksesta.

Käyttäjäyhteisö tuo suoran kanavan tekijöiden, kustantajan ja opettajien välille. Sieltä löytyvät Schnitzeljagd-sarjan tehtävien malliratkaisut ja opettajan oppaan vinkit. Lisäksi tekijämme jakavat siellä vinkkejä oppitunneille.

”Kun jotakin kiinnostavaa saksan opettajien näkökulmasta tapahtuu, pyrimme tuomaan sitä esille.  Kaikki linkittämämme artikkelit eivät välttämättä liity johonkin tiettyyn kappaleeseen oppikirjassa, vaan ovat enemmänkin meidän mielestämme kiinnostavia artikkeleita saksankielisistä maista. Tämän lisäksi jaamme tietoja parhaista opetus- ja tuntikäytänteistämme toisillemme. Näin “opettajan opas” ei jää vuoteen 2018 ikuisesti, kuten perinteisessä mallissa”, Haapala ja Pyykönen tiivistävät.

Haapalan ja Pyykkösen mukaan keskusteluosio on yhteisön paras puoli. Siellä jokainen käyttäjä voi osallistua keskusteluun ja kertoa omista parhaista käytänteistään kappalekohtaisesti ja yleisemmällä tasolla. Lisäksi siellä on tiedostojen jakomahdollisuus.

”Yhteisö on juuri niin aktiivinen kuin käyttäjätkin ovat. Osallistu aktiivisesti keskusteluun ja jaa omat vinkkisi ja käytänteesi”, Haapala ja Pyykönen vinkkaavat.

Schnitzeljagd-käyttäjäyhteisöön pääsee Otavan Opepalvelun kautta.

Ohjeet yhteisön käyttöönottoon:

  • Hae Schnitzeljagd-sarja Opepalvelusta joko hakutoiminnolla tai selaamalla.
  • Avaa Muut materiaalit -osio, jonka alta Käyttäjäyhteisö löytyy.
  • Siirry tuotteeseen ja lue etusivun ohjeet.