Artikkelit

5 vinkkiä Schnitzeljagd-käyttäjäyhteisön hyödyntämiseen

Tiesitkö, että alakoulun A-saksan Schnitzeljagd-sarjaan kuuluu opettajille myös interaktiivinen käyttäjäyhteisö? Yhteisöstä löytyy niin opettajan oppaan vinkit, ladattavat malliratkaisut kuin myös muita hyödyllisiä käsittelyvinkkejä oppitunneille. Alla on listattu viisi vinkkiä, miten voit hyödyntää käyttäjäyhteisöä.

1. Tarkasta Ajankohtaista-osio.

Täällä kerrotaan kouluvuoden aikana ajankohtaisista ilmiöistä kuten juhlapyhistä sekä vinkataan aiheeseen liittyviä tehtäviä ja leikkejä.

2. Jaa omia vinkkejä opetukseen.

Käyttäjät voivat hyödyntää Keskustelu-välilehdeltä kirja- ja kappalekohtaisia keskusteluja, joissa voi jakaa muun muassa omia vinkkejä kirjan aiheisiin sopivista leikeistä ja harjoituksista. Vinkit voivat olla tehtäväkohtaisia tai yleisesti teemaan sopivia. Kaikenlaiset vinkit ovat tervetulleita!

3. Jaa ajankohtaisia ja muita mielenkiintoisia sisältöjä.

Sisältöjen jakamisen ei tarvitse rajoittua vain kappalekohtaisiin vinkkeihin. Oletko törmännyt mielenkiintoiseen ajankohtaiseen artikkeliin tai muuhun digitaaliseen sisältöön, joka tuo hyvin esille vaikkapa jotain saksankielisten maiden kulttuuriin liittyviä ilmiötä? Voisiko niistä olla iloa opetuksessa? Keskusteluista löytyy myös Yleinen-foorumi, jossa käyttäjät voivat jakaa sisältöä, joka ei suoraan liity kirjan kappaleisiin. Kerro siis hyvistä löydöistä myös kollegoille ja jaa linkit sekä vinkit muiden hyödynnettäviksi! Aiheista voi saada aikaan mielenkiintoista keskustelua oppitunneilla.

4. Osallistu keskusteluihin.

Yleisen keskustelualustan lisäksi jokaiselle kirjalle on myös kappalekohtaiset keskustelut. Nosta esille omia kappalekohtaisia vinkkejä, ajatuksia ja käytänteitä sekä osallistu rohkeasti keskusteluun. Aktiiviset käyttäjät ovat yhteisön voima.

5. Vinkkaa oppilaille soveltuvaa tekemistä vapaa-aikaan saksaa hyödyntäen.

Onko mielessäsi esimerkiksi saksalaisia sarjoja tai nettisivuja, YouTube-kanavia tai muita sosiaalisen median tilejä, joita oppilaat voisivat tutkia oppituntien ulkopuolella? Kaikkea ei ole aikaa tehdä tunnilla, mutta moni oppilas saattaa innostua seuraamaan vaikkapa jotain saksankielistä sarjaa kotona. Hyödynnä siis yhteisöä ja jaa vinkkisi myös muille käyttäjille!

Schnitzeljagd-käyttäjäyhteisön löydät Opepalvelusta