Schnitzeljagd – Otava Oppimisen palvelut

Schnitzeljagd

Innostava sarja alakoulun saksan opetukseen!

Schnitzeljagd-sarja soveltuu A1- ja A2-saksaan. Sarja tutustuttaa oppilaat saksan kielen lisäksi myös saksankielisten maiden kulttuuriin.

Schnitzeljagd-sarjan periaatteet

  • Oppimisen lähtökohtana ovat autenttiset kielenkäyttötilanteet, joiden avulla opitaan sekä sanastoa että rakenteita.
  • Kirjassa edetään rauhallisesti ja harjoitellaan asioita monipuolisesti erilaisten tehtävätyyppien avulla.
  • Työskentelyssä korostuu pari- ja pienryhmätyö sekä yhdessä oppiminen ja toiminnallisuus.
  • Sarja tarjoaa tilaisuuksia harjoitella suullista ja kirjallista viestintää ja vuorovaikutusta eri viestintäkanavia käyttäen.
  • Schnitzeljagd kannustaa tiedonhakuun sekä tieto- ja viestintäteknologian käyttöön.
  • Sarja ohjaa arvioimaan omaa oppimista.

Schnitzeljagd tarjoaa monipuoliset digitaaliset materiaalit

  • Oppilaan materiaaleihin kuuluu oppikirjan tai digikirjan lisäksi digilisätehtävät, sanastosovellus ja Otso-sovellus.
  • Opettajalla on käytössään kattava digiopetusaineisto. Painetun kirjan opettajalle tuote sisältää digitaalisen opettajan materiaalin (nykyinen esitysmateriaali). Digikirjaa käyttäville tuote sisältää opettajan digitaalisen materiaalin, joka on oppilaan materiaalien näköisversio. Molemmat digitaaliset materiaalit sisältävät helposti näkyviin klikattavat ratkaisut ja lisämateriaalia opettajalle. Lisäksi saatavilla on digikokeet tai muokattava arviointimateriaali.
  • Opettajalla on lisäksi käytössään täysin uudenlainen Schnitzeljagd Käyttäjäyhteisö, josta löytää muun muassa tehtävien malliratkaisut ladattavassa muodossa, opettajan oppaan vinkit sekä käytännöllisiä vinkkejä oppitunnille. Yhteisössä on myös mahdollisuus keskustella tekijöiden, kustantajan ja kollegoiden kanssa. Käyttäjäyhteisöön pääset kirjautumalla Otavan Opepalveluun.

Tekijät kertovat, kuinka Schnitzeljagd Käyttäjäyhteisö tukee saksan kielen opetusta.

Tutustu käyttäjäetuihin

Katso hinnat

Ajankohtaista

Uusi Schnitzeljagd 3 ilmestyy elokuuksi 2021!


Kirja on tarkoitettu A1-oppimäärän opetukseen 6. luokalle, mutta sopii myös A2-kielen opetukseen, mikäli opettaja haluaa lisämateriaalia käyttöönsä. Katso näytesivut tästä!

 

Uutta: Digiopetusaineisto

Syksyllä 2021 nykyinen digiopetusaineisto poistuu käytöstä teknisistä syistä. Tilalle tulee uusi Schnitzeljagd digiopetusaineisto. Painetun kirjan opettajalle tuote sisältää digitaalisen opettajan materiaalin (nykyinen esitysmateriaali). Digikirjaa käyttäville tuote sisältää opettajan digitaalisen materiaalin, joka on oppilaan materiaalin näköisversio. Molemmat digitaaliset materiaalit sisältävät helposti näkyviin klikattavat ratkaisut ja lisämateriaalia opettajalle.

Uuden Otso-sovelluksen avulla voi kuunnella tekstien ja tehtävien äänitteet

Painettua Schnitzeljagd-kirjaa käyttävä oppilas voi kuunnella tekstien ja tehtävien äänitteet Otavan Otso-sovelluksen avulla.

Tutustu Otso-sovellukseen

Oppilaan materiaalit

 

Schnitzeljagd 1

Kirja opettaa tervehtimään ja esittäytymään, kertomaan itsestä, perheestä, koulusta ja omista harrastuksista. Monipuolisten ja innostavien tehtävien avulla oppilas löytää aarteen, saksan kielen taidon.

Tekstit ja tehtävät ovat samoissa kansissa.

Katso näytesivut tästä!

Lue lisää

Schnitzeljagd 2

Kirja avulla kielen oppiminen ja tutustuminen saksankielisiin maihin jatkuu. Kirja opettaa kertomaan asumisesta, koulusta, vapaa-ajasta ja vaatteista. Lisäksi kirjassa juhlitaan erilaisia juhlia. Monipuolisten ja innostavien tehtävien avulla oppilas löytää aarteen, saksan kielen taidon.

Tekstit ja tehtävät ovat samoissa kansissa.

Katso näytesivut tästä!

Lue lisää

Schnitzeljagd 3

Kirjan kappaleissa laajennetaan sanastoa ja syvennetään perusrakenteiden osaamista. Teemoina tulevat esimerkiksi digitaalisuus, luonto, oma vointi ja terveys, ulkonäöstä ja osaamisesta kertominen. Mukana on kappaleita, joissa mitään uutta rakenneasiaa ei opeteta, vaan niiden tarkoitus on vahvistaa ja laajentaa oppilaan sanastoa.

Kirja on jatkoa sarjan aikaisempiin osiin. Se on tarkoitettu erityisesti A1 oppimäärään 6. luokalle, mutta sopii myös A2-kielen opetukseen, mikäli opettaja haluaa lisää materiaalia käyttöönsä. Katso näytesivut tästä! 

Lue lisää

Otavan sanastot -sovellus

Ladattavissa veloituksetta eri sovelluskaupoista.

Lue lisää

Opettajan materiaalit

Opettajan materiaaleihin kuuluu:
– äänite (cd tai mp3)
– esitysmateriaali painetun kirjan käyttäjälle (sis. äänitteet, klikattavat ratkaisut ja lisätehtävät)
– digiopetusaineisto digikirjan käyttäjälle (sis. äänitteet, klikattavat ratkaisut ja lisätehtävät)
– arviointimateriaali (muokattavassa muodossa tai digikokeina)
– interaktiivinen käyttäjäyhteisö (sis. opettajan ohjeet ja käsittelyvinkit)

Oppikirjailijat

Hanna Pyykönen (Schnitzeljagd 1-3)

Opetan saksaa Helsingissä Viikin norssissa alakoulussa, yläkoulussa ja lukiossa. Olen ollut mukana tekemässä monenlaista oppimateriaalia eri asteille.

Minusta tärkeintä on pyrkiä säilyttämään oppilaiden sekä oma innostus saksan kieltä kohtaan ja olla tekemättä kielestä yhtään vaikeampaa kuin se oikeastaan on.

Lue lisää

Mika Haapala (Schnitzeljagd 1-2)

Opetan saksaa ja englantia Tampereella. Opetustyöni ohessa olen ollut mukana useissa kielten oppimateriaaliprojekteissa.

Mielestäni avain oppimiseen on omakohtaisuus ja miellyttävyys. Kun me opettajat pidämme nämä kaksi asiaa mielessä, ei oppiminen ole vältettävissä.

Lue lisää

Heta Pakkala (Schnitzeljagd 3)

Opetan saksaa ja toimin luokanopettajana Sipoossa. Tämä on minun ensimmäinen oppikirjaprojektini ja olen siitä innoissani.

Innokkaan ja tukevan ilmapiirin luominen kielten ryhmään sekä suullisen kielenkäytön rohkeus ovat mielestäni tärkeimmät jutut kielten opettamisessa ja opiskelussa. Rohkeus ennen kielioppia!

Lue lisää