Opetusvinkit

Vinkkejä Moolin käyttämiseen etäopetuksessa

1. Ota kemian labravideot käyttöön.

Opiskelija löytää Moolin labravideot digikirjan Tutki ja kokeile -osiosta ja painetun kirjan käyttäjä Moolin tuotesivulta.

Opettaja voi pyytää opiskelijoita katsomaan labravideot kotoa käsin ja vastaamaan kyseiseen työhön liittyviin tehtäviin. Mikäli opettaja haluaa arvioida tehtäviä, hän voi pyytää opiskelijoita palauttamaan tuotokset sovitulla tavalla.

Opettaja löytää laboratoriotöiden tarkemmat vastaukset ja tulokset digiopetusaineistosta kunkin jakson Tutki ja kokeile -osiosta.

2. Kannusta Moolin digikirjojen käyttöön.

Moolin digikirjat sopivat hyvin etäopiskeluun. Ne sisältävät uusia videoita, kokeellisia töitä, demonstraatioita, animaatioita, simulaatioita ja interaktiivisia (itsetarkistuvia) tehtäviä. Digikirja sisältää myös laskutehtävien ratkaisut.

Esimerkiksi Ota selvää! -tehtävät sisältävät vinkkejä ja ideoita itsenäiseen tiedonhankintaan, jolloin ne on helppo toteuttaa myös kotona. Myös jo opittuja asioita on hyvä kerrata Kertaa! ja Kertaa käsitteet! -osioiden avulla.

3. Hyödynnä Moolin digikokeita.

Digikokeiden avulla opettajan on helppo koostaa tehtäväpaketteja, joita opiskelijat voivat tehdä kotoa käsin. Opettaja voi hyödyntää valmiita tehtäviä tai tehdä kokonaan omia tehtäviä. Tarkistaessaan tehtäviä opettaja pääsee antamaan palautetta opiskelijoille ja tukemaan tarvittaessa. Lisäksi opettaja voi laatia summatiivisen kokeen ja arvioida siten opiskelijan osaamista.

Ohjeet uudistettujen digikokeiden käyttöön löydät täältä >