Painettu
Digi

Seikkailujen lukukirja

Annun, Ollin ja Lempin riemukkaat seikkailut jatkuvat lukukirjassa!

Lapset selvittävät arvoituksia uusien ystäviensä kanssa ja ratkovat isojakin asioita. Lukukirjan tarinoiden kautta voidaan käsitellä tunnetaitoja ja ajankohtaisia aiheita: ystävyyttä, erilaisuutta ja toisten kohtaamista. Tarinat on kirjoittanut Finlandia-palkittu Siri Kolu.

Katso kaikki sarjan osat

Monipuolinen kokonaisuus

  • Eriyttäminen on otettu Seikkailujen lukukirjassa vahvasti huomioon.
  • Lukemista riittää kaikentasoisille lukijoille, ja tarinoiden lisäksi luetaan tietotekstejä.
  • Mukana on vuorovaikutusta ja ilmaisua.
  • Ilmeikkäät hahmot ja rikas kuvitus houkuttelevat lukemaan myös kuvia.

Digiopetusaineisto tukee opettajan työtä

  • Mukana oppikirja, tehtäväkirjat ja uutuutena E-tehtäväkirjat vastauksineen sekä opettajan oppaat
  • selkeässä käyttöliittymässä on helppo liikkua joustavasti kirjojen välillä

Ohjeet digiopetusaineiston käyttöön

Tutustu Seikkailujen lukukirjan digiopetusaineistoon katsomalla ohjevideo.

Seikkailujen sarjan koetyökalut

Seikkailujen sarjan koetyökalussa opettaja voi koota valmiista koetehtävistä opetusryhmälleen sopivan kokeen. Koetyökalut ovat käytössä aapisen kevään ja lukukirjan syksyn ja kevään materiaaleista. Tehtäviä voi myös muokata ja opettaja voi luoda omia tehtäviä. Koetyökalussa kokeen voi tallentaa ja jatkaa muokkausta myöhemmin. Aiemmin tehdyn kokeen voi myös kopioida uuden kokeen pohjaksi. Opettaja tulostaa valmiin kokeen käyttöä varten.

Koetyökalu on lukuvuonna 202324 Seikkailujen sarjan käyttäjäetu. Saat koetyökalun käyttöösi Opepalvelusta, kohdasta Muut materiaalit / Oheismateriaalit.

Seikkailujen lukukirja

Seikkailujen lukukirja (OPS16) tarjoaa lukemista erilaisille lukijoille. Eriyttäminen on otettu vahvasti huomioon siten, että kaikille oppilaille riittää omantasoista luettavaa samalla aukeamalla. Lukukirjan perusaukeama eriyttää neljällä eri tasolla. Uutta on alaspäin eriyttävä virkenauha, joka tiivistää tarinan neljällä virkkeellä. Lukukirjassa tutustutaan eri tekstilajeihin ja kielen ilmiöihin. Toiminta-aukeamien pelien ohjeet löytyvät Seikkailujen lukukirjan opettajan oppaista.

ISBN/GTIN: 978-951-1-28288-4
Hinta: 40,45€ alv. 0%
Hinta: 44,50€ alv. 10%

Otso-sovelluksen avulla lapsi voi kuunnella lukukirjan tarinoita myös kotona

Rakastettujen eläinhahmojen, Annun, Ollin ja Lempin seikkailut kulkevat kotiin lapsen mukana Otso-sovelluksen avulla. Tarinoita kuuntelemalla lukemisen alkutaipaleella oleva lapsi pääsee tekstien maailmaan. Samalla kuullunymmärtämistaidot ja sanasto kehittyvät. Lastenkirjailija Siri Kolun kirjoittamia tarinoita kuuntelemalla lapsi oppii myös tunnetaitoja, eläytyy toisen asemaan ja tunnistaa ristiriitatilanteita.

Lue artikkelit

Artikkelit

Kahdeksan vinkkiä ryhmäyttämiseen

Uuden kouluvuoden alussa kannattaa tutunkin oppilasjoukon kanssa tehdä erilaisia ryhmäyttämisharjoituksia. Näin yhteishenki paranee ja kaikki viihtyvät paremmin. Ota talteen Seikkailujen aapisen tekijöiden vinkit.

Artikkelit

Mitä tehdään, kun ope on poissa?

Flunssakausi on jo alkamassa ja sijaiselle on tarvetta. Sekkailujen aapisen oppikirjailija Kati Solastie listasi viisi vinkkiä ekaluokkalaisten sijaisille.

Artikkelit

Miten toteutan kiireettömyyttä loppuvuoden opetuksessa?

Syyslukukauden lähestyessä loppua saattaa tuntua siltä, että kaikki on vielä kesken. Lue luokanopettajan ja Seikkailujen aapisen ja lukukirjan oppikirjailijan Kati Solastien vinkit kiireettömään joulukuuhun.

Oppikirjailijat

Mari Backman

Siri Kolu

Kati Lassila

Kati Solastie

Luokanopettaja

Anni Helotie

Musiikki

Tuomo Rannankari

Maria Portaankorva

Kuvitus

Johanna Lumme

Heli Pukki