Painettu
Digi
Otso-sovellus

MAY1 (LOPS21)

MAY1 Luvut ja yhtälöt (LOPS21) kertaa ja vahvistaa peruskoulusta tuttuja matemaattisia taitoja. Kirjassa käsitellään murtolukuja, potensseja ja juuria, yhtälöitä ja yhtälöpareja, prosenttilaskentaa, verrannollisuutta ja funktioita. Moduuli antaa vankan pohjan pitkän tai lyhyen matematiikan opinnoille.

 • Matematiikan teoriaa käsitellään selkeästi ja ymmärrettävästi.
 • Eriyttämistä ja oman osaamisen arviointia tuetaan oppimistavoitteilla, eritasoisilla sisällöillä ja digikirjan itsearviointityökalulla. Oppimistavoitteiden toteutumista voi seurata itsearviointisivujen avulla.
 • Opettaja voi seurata ja arvioida opiskelijan tai koko ryhmän työskentelyä Analytiikkapalvelussa. Myös opiskelija voi seurata etenemistään ja osaamistaan analytiikan avulla.
 • Lukujen aloitusaukeamien teemat kytkeytyvät LOPS 2021:n laaja-alaisen osaamisen alueisiin.
 • Digiosaamista kartutetaan jatkuvasti matemaattisten taitojen rinnalla. Esimerkkeihin ja tehtäviin on lisätty logojen avulla suosituksia, jos ratkaisussa on syytä käyttää ohjelmia rajatusti tai asiasta kannattaa ensin hankkia perustaidot ilman ohjelmien apua.
 • Ohjelmien käytön opettelu aloitetaan alkeista, ja ohjevideot helpottavat myös opettajan arkea. Digikirjassa voi käyttää samaa kaavaeditoria kuin yo-kokeessa.

Uudistettu kaavaeditori tulossa matemaattisten aineiden LOPS21-tuotteisiin

Matemaattisten aineiden digituotteiden kaavaeditori uudistuu elokuuhun 2024 mennessä. Muutos koskee seuraavia LOPS21-sarjoja: MAY1, Juuri, Huippu, Mooli ja Vipu.

Lue lisää

Webinaarit

Katso lukiomatematiikan koulutuswebinaarin tallenne

Webinaarissa kerromme MAY1-, Huippu-, Juuri-sarjojen uusimmista sisällöistä ja toiminnallisuuksista sekä opastamme sinua Otavan LOPS21-digimateriaalien käytössä. Kuulet vinkkejä tuoteperheiden eri osien monipuoliseen hyödyntämiseen sekä eriyttämiseen.

Katso tallenne

MAY1 Luvut ja yhtälöt

MAY1 Luvut ja yhtälöt (LOPS21) kertaa ja vahvistaa peruskoulusta tuttuja matemaattisia taitoja. Kirjassa käsitellään murtolukuja, potensseja ja juuria, yhtälöitä ja yhtälöpareja, prosenttilaskentaa, verrannollisuutta ja funktioita. Moduuli antaa vankan pohjan pitkän tai lyhyen matematiikan opinnoille.

Opiskelijan materiaali sisältää tekstien, kuvien ja tehtävien lisäksi mm. GeoGebra-appletteja, opastusvideoita, interaktiivisia piirroksia, digitestejä ja kertausosion tehtävien ratkaisut. Digikirjan käyttäjät voivat vastata tehtäviin samalla kaavaeditorilla, jota käytetään ylioppilaskokeessa. Digikirjaan sisältyy myös itsearviointityökalu, jonka avulla opiskelija voi seurata oman osaamisensa kehittymistä.

Lisenssit

MAY1 Luvut ja yhtälöt (LOPS21) digikirja 12 kk ONL

ISBN/GTIN: 978-951-1-40048-6
Hinta: 14,27€ alv. 0%
Hinta: 15,70€ alv. 10%

MAY1 Luvut ja yhtälöt (LOPS21) digikirja 48 kk ONL

ISBN/GTIN: 978-951-1-35024-8
Hinta: 19,00€ alv. 0%
Hinta: 20,90€ alv. 10%

Saatavilla myös lukiomatematiikan digipaketit

 • Tarjoamme edulliset digipaketit lyhyeen ja pitkään matematiikkaan (12 kk).
 • Otavan Opepalvelussa opettaja voi halutessaan lisätä opintojaksoon aluksi pelkän yhteisen MAY1-moduulin lisenssin ja loput digipakettiin kuuluvat pitkän tai lyhyen matematiikan moduulit siinä vaiheessa, kun valinnat tarkentuvat.
 • Paketteihin kuuluu etuina moduulikohtaiset digiopetusaineistot ja kokeet opettajalle.
 • Tutustu tarkemmin digipaketteihin täällä >

Valitse koulullesi sopivin vaihtoehto

 • Lukiomatematiikan sarjojemme laadukkaat sisällöt ovat saatavilla sekä painettuina että digitaalisina.
 • Voit tilata materiaaleja yksittäin tai edullisina digipaketteina.

Katso hinnat ja edut täältä >

Vinkkejä Opepalvelun ja Analytiikkapalvelun hyödyntämiseen lukiomatematiikassa

Kokosimme vinkkejä, miten voit hyödyntää Otavan Opepalvelua ja Analytiikkapalvelua lukiomatematiikan sarjoissamme MAY1:ssä, Huipussa ja Juuressa.

Lue artikkeli

Tuemme opetustyötäsi

 • Opepalvelussa voit luoda omia opintojaksoja ja liittää niihin sisältöjä eri LOPS 2021 -moduuleista. Lisäksi voit lisätä aineistoon omia materiaalejasi.
 • Opepalvelussa voit käyttää oppimateriaalin rakennetta sellaisenaan tai muuttaa sisältöjen järjestystä.
 • Lukiomatematiikan sarjoihimme on saatavilla uusi Analytiikkapalvelu arvioinnin tueksi.
 • Painetun kirjan käyttäjät saavat digitaaliset rikasteet käyttöönsä sekä Opiskelijan maailmasta että osin myös uudella Otso-sovelluksella.

Opiskelijan materiaalit

Monipuoliset opiskelijan materiaalit sisältävät tekstien, kuvien ja tehtävien lisäksi mm. sähköisiä aineistoja, GeoGebra-appletteja, opastusvideoita, interaktiivisia piirroksia, digitestejä ja kertausosion tehtävien ratkaisut.

Painettua kirjaa käyttävät opiskelijat saavat digitaaliset sisällöt käyttöönsä Opiskelijan maailmasta ja osin myös Otso-sovelluksella.

Digikirjaa käyttävien opiskelijoiden on mahdollista vastata tehtäviin samalla kaavaeditorilla, jota käytetään digitaalisessa ylioppilaskokeessa. Digikirjassa on myös mahdollista arvioida omaa osaamista esimerkkien ja tehtävien yhteydessä. Opiskelija voi seurata osaamisen kehittymistä Analytiikkapalvelun avulla.

Opettajan materiaalit

Helppokäyttöinen digiopetusaineisto sisältää mm. digikirjan, kaikkien tehtävien ratkaisut, testejä ja Abittiin vietävissä olevia koetehtäviä. Ratkaisut, lisätehtävät, testit ja koetehtävät ovat muokattavia (Word).

Uusi Analytiikkapalvelu tukee opettajaa arvioinnissa ja eriyttämisessä.

Painetun kirjan käyttäjälle digimateriaalit Opiskelijan maailmasta

Painetun kirjan käyttäjä saa käyttöönsä Opiskelijan maailman kautta

• GeoGebra-appletit

• videot

• laskentataulukot, tekstitiedostot ja muut tehtäviin liittyvät aineistot

• lukukohtaiset sähköiset testit

• Arvioin osaamistani -osion sähköisessä muodossa

• kertausosion tehtävien ratkaisut

Otso tuo uutta eloa oppikirjaan!

Otso-mobiilisovelluksella painettua oppikirjaa käyttävä opiskelija saa käyttöönsä

• GeoGebra-appletit

• videot

Oppikirjailijat

Satu Juhala

Petri Juutinen

Anni Laitinen

Erkki Luoma-aho

Jukka Ottelin

Tommi Tikka

Sari Vallineva