Lukion uuden opetussuunnitelman mukainen Lumo houkuttelee uskonnon maailmaan elävillä, havainnollisilla teksteillä, monipuolisilla esimerkeillä ja raikkaalla ulkoasulla.
Medialukutaito ja kestävä kehitys ovat aiempaa isommassa roolissa. Lumo tuo itsearvioinnin osaksi opiskelua. Sarja tarjoaa kattavan kokonaisuuden lukion uskontoon.
Katso hinnat ja edut täältä >
Uskontojen sisällä on yhtä monta tarinaa kuin on uskonnon piirissä olevia ihmisiäkin – puhumattakaan aiempien sukupolvien tarinoista tai vaikkapa myyteistä. Otavan uusi lukion uskonnon sarja Lumo johdattelee opiskelijat näihin tarinoihin ja uskontojen maailmaan elävästi monipuolisten esimerkkien ja arjen uskonnollisuuden, eletyn uskonnon, avulla. Lumo on tuotu lähelle opiskelijan omaa kokemusmaailmaa.
Lumon kirjasarjan keskeinen ajatus on, että se sopii monenlaisten oppijoiden ja opettajien tarpeisiin. Sarja on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta, ja se on käytössä monenlaisissa kouluissa. Lumossa on otettu huomioon opiskelijoiden yksilölliset tarpeet: jotkut tavoittelevat läpipääsyä opintojaksosta kun taas toisilla on mielessään uskonnon ainereaalikoe ylioppilaskirjoituksissa.
Olen työskennellyt Etelä-Tapiolan lukion uskonnon ja psykologian lehtorina jo yli 30 vuoden ajan. 1990-luvulta alkaen olen ollut mukana useissa Otavan oppimateriaalityöryhmissä. Suomen uskonnonopettajain liiton hallituksen jäsenenä olen ollut kehittämässä uskonnonopetusta ja siihen liittyvää koulutusta. Lisäksi olen ohjannut uskonnon ja psykologian opetusharjoittelijoita.
Työskentelen uskonnon, elämänkatsomustiedon ja historian lehtorina Vihdin yhteiskoulussa. Olen ollut aiemmin mukana tekemässä Otavan Kaiku-sarjaa yläkouluun ja Sydän-sarjaa alakouluun. Lisäksi olen tehnyt pedagogisia aineistoja eri järjestöille, esimerkiksi Kulttuuri- ja uskontofoorumi FOKUS ry:lle sekä Suomen kulttuuriperintökasvatuksen seuralle. Olen toiminut pitkään Suomen uskonnonopettajain liitossa muun muassa hallituksen puheenjohtajana.