Digi

Etevä (LOPS21)

Etevä tuo uutta lukion opinto-ohjaukseen

Lukion uuden opetussuunnitelman mukainen Etevä on selkeä ja olennaiseen keskittyvä digitaalinen opinto-ohjauksen materiaali. Se mukautuu opinto-ohjaajan omaan tyyliin ja painotuksiin. Etevä tukee nuoren pohdintoja ja tulevaisuuden valintoja. Jokainen on hyvä jossakin.

  • Etevä on positiivinen ja kannustava.
  • Digikirja tarjoaa paljon aktiivista tekemistä ja ohjattuja päivittyviä suunnitelmia.
  • Etevä ohjaa jokaista löytämään omat vahvuutensa ja rakentamaan tulevaisuuttaan.
  • Etevä antaa työkaluja opintoihin ja työuraan liittyvään päätöksentekoon.
  • Kiinnostavat opinto- ja uratarinat tukevat opiskelijan pohdintoja omasta tulevaisuudesta ja perehdyttävät käytännönläheisesti eri vaihtoehtoihin.

Lukion opinto-ohjauksen Etevä-materiaalit

Etevä (LOPS21) digikirja sisältää lukion opinto-ohjauksen moduulit OP1 Minä opiskelijana ja OP2 Jatko-opinnot, työelämä ja tulevaisuus.

Digikirja tarjoaa välineitä lukio-opintojen ja ylioppilastutkinnon suunnitteluun. Digikirjassa tutustutaan myös jatko-opintoihin ja tulevaisuuden työelämään ja tehdään niihin liittyviä suunnitelmia. Etevä kannustaa tunnistamaan omat vahvuudet ja osaamisen. Digikirjan avulla kehitetään opiskelutaitoja ja pohditaan tavoitteita ja motivaatiota. Myös omaan hyvinvointiin, jaksamiseen ja voimavaroihin kiinnitetään huomiota.

Lisenssit

Etevä (LOPS21) digikirja 12 kk ONL

ISBN/GTIN: 978-951-1-39816-5
Hinta: 16,91€ alv. 0%
Hinta: 18,60€ alv. 10%

Etevä (LOPS21) digikirja 48 kk ONL

ISBN/GTIN: 978-951-1-36968-4
Hinta: 22,64€ alv. 0%
Hinta: 24,90€ alv. 10%

Etevä tukee opetustyötäsi

  • Etevän rakenne mahdollistaa materiaalien monipuolisen hyödyntämisen OP1- ja OP2-opintojaksojen ohella myös ryhmänohjauksessa.
  • Etevä tukee lukiossa annettavaa henkilökohtaista ohjausta.
  • Opepalvelussa voit luoda omia opinto-ohjausjaksoja ja liittää niihin sisältöjä eri LOPS 2021 -moduuleista.
  • Opepalvelussa voit käyttää oppimateriaalin rakennetta sellaisenaan tai muuttaa sisältöjen järjestystä. Voit myös lisätä aineistoon omia materiaalejasi.
  • Etevä-sarjaan on saatavilla Analytiikka, jonka avulla voit kätevästi seurata opiskelijan edistymistä.

Viisi vinkkiä Etevän hyödyntämiseen lukion opinto-ohjauksessa ja ryhmänohjauksessa

Etevä on monipuolinen ja helposti omaksuttava LOPS 2021:n mukainen digikirja. Se on suunniteltu opiskelijan lukiopolun sekä tulevaisuuden suunnittelun tueksi. Etevä kannustaa nuorta tavoitteellisesti eteenpäin omaa hyvinvointia ja jaksamista unohtamatta. Etevä-digikirja on aidosti erilainen: se hyödyntää jo olemassa olevaa osaamista niin opiskelijan, ohjaushenkilökunnan kuin lähteidenkin suhteen. Digiopetusaineisto tukee monipuolisen opinto-ohjauksen toteuttamista lukiossa ja auttaa tekemään ohjauksesta entistä henkilökohtaisempaa ja kiinnostavampaa.

Poimi vinkit

Oppikirjailijat

Antti Humalamäki

Henri Huovinen