Vinkit

Näin aloitat lukuvuoden Connections-sarjalla

Tässä artikkelissa annamme seitsemän vinkkiä, miten aloitat uuden lukuvuoden sujuvasti Connections-sarjalla.

1. Nappaa vinkit opettajan materiaalista

Lukukauden alussa kannattaa tutustua Connections-sarjan opettajan materiaaliin. For the teacher -osiosta löydät käytännön vinkkejä siihen, kuinka käyttää oppimateriaalia, opettajan materiaalia, arviointimateriaaleja sekä alaspäin eriyttävää My exercises -kirjaa. Löydät myös vinkkejä eriyttämiseen, arviointiin ja projektitöihin. Voit käyttää valmista ajankäyttösuunnitelmaa pohjana alkavan lukuvuoden suunnittelussa.

2. Riko jää ja ryhmäytä

Seitsemännen luokan alussa on aika tutustua uuteen ryhmään ja uusiin luokkatovereihin. Samalla voi muistella mieleen, mitä englannin kielestä osasikaan. Nappaa ensimmäisille oppitunneille lämmittelyn tueksi Break the ice -tehtävät.

3. Oppikirja tutuksi

Ennen kuin sukellatte oppilaiden kanssa oppikirjaan ja opiskeluun, kannattaa kirjaan tutustua rauhassa. Tekstikirjan alussa (s. 6–7) on esitelty, millaisia osioita jokainen kirjan neljästä jaksosta sisältää. Tehtäväkirjan alusta (s. 6–7) löytyvän oppikirjasuunnistuksen avulla kirja ja sen rakenne tulevat oppilaille tutuiksi.

4. Tutustu oppilaisiin

Seitsemännen luokan alku on oiva hetki oppia tuntemaan uudet oppilaat. Klassikko on pyytää oppilaita kirjoittamaan kirje englanniksi, jossa he kertovat itsestään. Ensimmäisen jakson (Unit 1) Start-osion lisämateriaaleista löydät myös tulostettavan lähtötasotestin, jonka avulla voit kerätä tietoa oppilaiden osaamisesta.

5. Asettakaa oppimistavoitteita

Connections-sarjassa jokainen Unit eli jakso alkaa jakson aiheiden ja oppimistavoitteiden läpikäymisellä. Seitsemännen luokan ensimmäisessä jaksossa oppilaat pohtivat START-aukeaman tehtävien avulla omia opiskelutaitojaan sekä asettavat oppimis- ja työskentelytavoitteita alkavaa lukuvuotta varten.

6. Harjoitelkaa lisää digilisätehtävien avulla

Connections-sarjan tehtäväkirjan tilaajalle kuuluvat myös Your journey digilisätehtävät. Etu koskee myös Connections digitehtävien ja My exercises -kirjan tilaajia. Your journey digilisätehtävien avulla sanaston ja kieliopin harjoittelua voi jatkaa helposti kotona tai koulussa. 

Luo ryhmät ja jaa oppilaillesi digilisenssit Connections Your journey -digilisätehtäviin Otavan Opepalvelussa. Tarkemmat ohjeet lisenssien jakamiseen löydät täältä.

7. Apua on aina saatavilla

Otavan myyntipäälliköt ja asiakaspalvelu auttavat sinua mielellään painettujen ja digitaalisten oppimateriaalien käyttöönotossa.

Katso oman alueesi myyntipäällikön yhteystiedot täältä.

Otavan asiakaspalvelu auttaa osoitteessa asiakaspalvelu@otava.fi.