Artikkelit

Murros-sarjan ydinajatukset

Yläkoulun historian odotettu uutuus on tarkkaan harkittu kokonaisuus, jonka jokainen ratkaisu on huolella punnittu. Kiteytimme uuden Murros-sarjan ydinajatukset tähän artikkeliin.

1. Murros on moderni yläkoulun historian sarja

Murros on uuden sukupolven historian oppikirjasarja, joka vastaa nykypäivän historian opetuksen tarpeisiin. Opetettava sisältö on tuotu nykypäivään ajankohtaista tutkimusta ja nykytulkintoja hyödyntämällä. Sarjan pedagogiset ratkaisut tukevat jokaisen oppijan oppimista. Opettajan materiaali tarjoaa tukea monenlaisten ryhmien opetukseen sekä monipuolista historiallista lähdeaineistoa taitojen opettamiseen.

2. Murros opettaa historian taitoja monipuolisesti

Murroksessa keskiössä ovat historian taidot. Niiden harjoitteluun Murros tarjoaa runsaasti tehtäviä niin oppilaan kuin opettajan materiaalissa. Historiallisia lähteitä on runsaasti ja niitä  tutkitaan ja tulkitaan monipuolisesti. Oppikirjan jokaisessa jaksossa on kokonainen aukeama lähdetehtäviä, jonka lisäksi tutkitaan tarkemmin yhtä lähdetyyppiä. 

3. Murros katsoo historiaa monista näkökulmista

Murros antaa äänen yhä laajemmalle joukolle menneisyyden ihmisiä. Historian suurten murrosten ja jatkuvuuksien lisäksi Murros tuo näkyviin myös tavalliset ihmiset ja heidän kokemuksensa.

4. Murros ottaa mukaan kaikki oppijat

Murros tukee kaikkien oppijoiden oppimista ja taitojen kehittymistä. Koska jokaisen tarpeet ovat yksilöllisiä, oppikirjassa on paljon tukikeinoja, joita oppilas voi hyödyntää oman tarpeensa mukaan. Eritasoisia tehtäviä on runsaasti, ja haasteita kaipaaville jokaisessa luvussa on myös syventävä teksti. Lukukohtaiset tietokuvat ja videot tekevät tiedosta entistä visuaalisempaa. Sarjaan kuuluva Ytimessä-kirja tarjoaa lisää tukea esimerkiksi oppijoille, joiden kielitaito on vielä kehittymässä.

5. Murros tukee oppilaiden luku- ja kielitaitoa

Murros-sarja tukee oppilaiden lukutaidon ja kielitaidon kehittymistä, sillä se on rakennettu kielitietoisen ajattelun pohjalle. Ikätasoiset opetustekstit kehittävät lukutaitoa, ja historian sanastoa opetetaan johdonmukaisesti. Sarjassa painottuu monilukutaito: oppilaat pääsevät ohjatusti harjoittelemaan erilaisten historian tekstilajien lukemista ja tulkintaa.

6. Murroksen käyttö on vaivatonta

Murros-sarjan käyttö ja käyttöönotto on vaivatonta. Selkeiden ja toistuvien rakenteiden ansiosta oppilas pystyy käyttämään oppikirjaa myös itsenäisesti. Oppikirjan ja Ytimessä-kirjan rinnakkainen käyttö on helppoa niiden yhtenevän rakenteen ansiosta.