Artikkelit

Näin Tutkimusmatka-sarjan digitaaliset materiaalit uudistuivat

Uudistimme alakoulun ympäristöopin Tutkimusmatka-sarjan kaikki digitaaliset materiaalit elokuussa 2021. Helppokäyttöisten kokonaisuuksien avulla voi yhdistää painettuja ja digitaalisia materiaaleja omalle ryhmälle sopivalla tavalla. Uudistuksen yhteydessä lisättiin myös digitaalisten materiaalien saavutettavuutta ja parannettiin toimintavarmuutta.

Uudistuneet opettajan digiopetusaineistot

Uudistuneet Tutkimusmatka-sarjan digiopetusaineistot ovat helppokäyttöisiä ja entistä runsaampia. Opettaja voi esimerkiksi valita digiopetusaineiston sen mukaan, onko luokassa käytössä painettu vai digitaalinen Tutkimusmatka-kirja.

Painettua Tutkimusmatka-kirjaa käyttävät voivat entistä kätevämmin heijastaa oppikirjan aukeaman koko luokan nähtäville. Digiopetusaineistossa on mukana myös opetustekstit luettuina. Opettaja voi esimerkiksi näyttää oppikirjan aukeamaa älytaululta ja samalla koko luokan kanssa kuunnella tekstiä.

Arviointityön tueksi Tutkimusmatka-sarja tarjoaa myös kätevän koetyökalun sekä Analytiikkapalvelun.

Analytiikkapalvelu tukee jatkuvaa arviointia

Analytiikkapalvelu vastaa monipuolisesti jatkuvan arvioinnin ja lisääntyneen etäopetuksen tarpeisiin. Analytiikkapalvelun avulla opettaja voi seurata Tutkimusmatka-sarjan digikirjaa, digitehtäviä ja digimediatehtäviä käyttävän oppilaan edistymistä reaaliaikaisesti yksilö- ja ryhmätasolla.

Analytiikkapalvelu esittää oppilaiden edistymisen visuaalisesti selkeässä muodossa, jolloin opettajan on helppo muodostaa kokonaiskuva ryhmänsä etenemisestä: kuinka paljon tehtäviä on suoritettu ja miten niissä on onnistuttu. Myös yksittäisen oppilaan työskentelyä on mahdollista seurata lähemmin ja antaa tarvittaessa tukea ja palautetta. Opettaja voi hyödyntää Analytiikkapalvelun dataa oppilaiden henkilökohtaisten oppimistavoitteiden asettamisessa sekä osana palautteenantoa ja arviointia.

Katso video uuden Analytiikkapalvelun toiminnallisuuksista >

Koetyökalun avulla kokeiden koostaminen on helppoa

Tutkimusmatkan koetyökalun avulla omalle opetusryhmälle sopivan kokeen koostaminen on helppoa. Työkalussa on valmiina eri tasoisia koetehtäviä vastauksineen ja mahdollisuus luoda myös omia tehtäviä.

Kokeen tekeminen koetyökalulla on helppoa:

  • tehtäviä voi valita eri luvuista ja jaksoista
  • omien tehtävien luominen on helppoa
  • mukana on alaspäin eriyttäviä e-tehtäviä
  • karttatehtävien lisääminen on näppärää

Uudistuneessa digiopetusaineistossa on edelleen käytössä myös valmiit Tutkimusmatkan tulostettavat kokeet pdf-tiedostoina.

Kertausvideot oppilaille

Opittujen asioiden kertaamisen tueksi Tutkimusmatka-sarjassa on jaksokohtaiset kertausvideot. Kertausvideot löytyvät kaikista Tutkimusmatka 3–6 oppilaiden ja opettajien digitaalisista materiaaleista.

Painettua Tutkimusmatka-kirjaa käyttävät oppilaat voivat katsoa uudet kertausvideot Otso-sovelluksella.

Katso näyte Tutkimusmatkan uusista kertausvideoista >

Otso-sovellus oppilaan tukena

Otso-sovellus ja painettu Tutkimusmatka-oppikirja yhdessä tukevat oppilasta, kun hän tekee läksyjä, kertaa asioita, valmistautuu kokeisiin tai opiskelee etäopetuksessa. Otsolla oppilas voi kuunnella kirjan opetustekstit ja katsoa videoita. Tutkimusmatka-sarjaa käyttävät oppilaat voivat harjoitella nimistöä Otso-sovelluksen lajintunnistuskorttien avulla.

Otso-sovelluksella avautuvat oppilaille myös kertausvideot.

Lue lisää Otso-sovelluksesta >

Haluatko esittelyn Tutkimusmatka-sarjan digituotteiden uudistuksista?

Myyntipäällikkömme kertovat mielellään lisää Tutkimusmatka-sarjan digituotteiden ominaisuuksista. Ota yhteyttä oman alueesi myyntipäällikköön ja järjestämme juuri sinun koulullesi sopivan esittelyn.

Ota yhteyttä oman alueesi myyntipäällikköön >