Uutiset

Ukrainalaisille pakolaisille Ranok-kustantamon oppimateriaaleja veloituksetta

Autetaan yhdessä sodan alta paenneita lapsia jatkamaan koulunkäyntiä Suomessa.

Koululla on tärkeä rooli lasten elämässä. Jotta sotaa pakoon lähteneet lapset saavat mahdollisimman pian kiinni normaaleista arkirutiineista kriisin keskellä, myös heidän koulunkäyntinsä olisi turvattava parhaalla mahdollisella tavalla. Ensimmäiset ukrainalaiset lapset ovatkin jo aloittaneet suomalaisissa kouluissa.

Ukrainalainen kustantamo Ranok haluaa tukea lasten koulunkäyntiä poikkeusoloissa ja auttaa pakolaisiksi joutuneita lapsia ja heidän perheitään. Kustantamo avaa kaikki peruskouluille suunnatut oppimateriaalinsa veloituksetta käyttöön kaikkialla Euroopassa.

Materiaalit ovat ukrainankielisiä pdf-tiedostoja ja ne löytyvät sivuiltamme. Ranok-kustantamon verkkosivuilta löytyy lisää veloituksetta ladattavia tuotteita: https://www.ranok.com.ua/text-book-elementary.html

Jaetaan tietoa yhdessä! 

Jos koulullanne on ukrainalaisia pakolaiseksi joutuneita lapsia, olisi todella tärkeä välittää tietoa veloituksetta käyttöön otettavista ukrainankielisistä oppimateriaaleista myös lasten huoltajille tai muille aikuisille, jotta he voivat tukea lasten koulunkäyntiä myös kouluajan ulkopuolella.

Tehdään yhdessä parhaamme, jotta pakolaisiksi joutuneet lapset pystyvät jatkamaan koulunkäyntiä poikkeuksellisissa oloissa.

Sekä Ranok että Otava ovat EEPG:n (European Educational Publishers Group) jäsenkustantamoita. EEPG haluaa tukea ukrainalaisia pakolaisiksi joutuneita lapsia.

Lisätietoja: Mari Kyyhkynen, Liiketoimintapäällikkö, kansainvälinen lisenssimyynti, mari.kyyhkynen@otava.fi