Artikkelit

Myyntipäällikön työ Otavalla ei ole Via Dolorosa

Se ilmoitus oli kuin syöttö lapaan. Otava Oppimisen palvelut haki myyntipäällikköä, ja Matias Myllymäki näki tilaisuutensa tulleen. Myyntipäällikön tehtävä olisi kuin hänelle tehty: siinä yhdistyisi aiempi myyntityökokemus ja kahdeksan vuoden kokemus opettajan työstä alakoulussa. Työ antaisi uusia haasteita, mutta yhteys kouluun säilyisi. Täydellistä.

Lue, mitä Matias miettii nyt, kolme vuotta myöhemmin.

Opettajien toiveiden sanansaattaja

Myyntipäällikkönä parasta on se, että saan olla päivittäin opettajien kanssa tekemissä. Se, että pystyn auttamaan heitä, on työni suola ja sokeri. Opettajilta saamme tärkeää tietoa koulumaailmasta ja on myös kuunneltava herkällä korvalla heidän toiveitaan. Myyntipäällikkö onkin oleellinen linkki opettajien ja toimitusten välillä. ”Annapas kommentti!” on pyyntö, jonka kuulen usein – ja myös mielelläni – toimituksen suunnalta. On hienoa saada olla mukana tuotekehityksessä ja voida vaikuttaa siihen, että teemme jatkuvasti parempia oppimateriaaleja.

Koen olevani opettajien yhteistyökumppani ja välittämällä tietoa heille sopivista oppimateriaaleista helpotan heidän työtään. Ja toisaalta välitän opettajien viestiä Otavan sisällä oppimateriaalien toimittajille ja oppikirjailijoille sekä digikehitykseen ja markkinointiin. Työni on monella tapaa yhteistyötä.

Työn vapaus miellyttää

Myyntipäällikön pitää varautua vaihteleviin tilanteisiin, sillä koskaan ei tiedä, millainen päivästä tulee. Minulle työn vaihtelevuus ja itsenäisyys sopii: tavoitteet on asetettu, mutta työpäivien sisältöön voin itse vaikuttaa ja saan suunnitella oman aikatauluni.

Myyntipäällikön työ rytmittyy vuodenaikojen mukaan niin, että alkuvuosi menee esittelytilaisuuksissa, webinaareissa ja kouluvierailuilla. Syksyllä puolestaan autamme opettajia materiaalien käyttöönotossa kouluilla. Näytämme ja kerromme, miten monipuolisista materiaaleista saa kaiken hyödyn ja opastamme tarvittaessa digimateriaalien käytössä.

Asiakas on ykkönen

Opettajan työn helpottaminen on mielestäni arvokasta työtä. Työssäni voin hyödyntää kokemustani opettajana ja saan olla mukana edistämässä suomalaista sivistystä. Työssäni tärkeintä on kertoa opettajille materiaalien uusista ominaisuuksia ja vinkata niiden monipuolisista mahdollisuuksista. Läsnäolo kouluilla on tärkeää ja on hienoa, kun opettajat muistavat ja puhuttelevat etunimellä. Kyllä opettajat kouluilla tietävät, mikä on hyvä tuote ja hyvää on mukava myydä.

Tätä et tiennyt meistä

Meillä Otavan myyntipäälliköillä on mahtava tiimi ja myyntityön lisäksi meitä yhdistää musiikki ja laulaminen. Tästä porukasta löytyy sekä esiintymisintoa että -taitoa. Karaokessa minun valintani on Via Dolorosa, mutta haluan korostaa, että laulun nimi ei viittaa työhöni myyntipäällikkönä.