Uutiset

Mikaela Friisille ja Sari Pukoselle vuoden 2020 ruotsinopettajapalkinto

Svenska folkskolans vänner (SFV) palkitsee vuosittain ruotsinopettajia, jotka ovat innostaneet ja motivoineet oppilaitaan ja opiskelijoitaan ruotsin kielen opinnoissa, lisänneet kiinnostusta Pohjoismaita kohtaan ja kehittäneet niin ruotsin opetusta kuin oppimateriaalejakin.

Svensklärarprisen 2020 -palkinto jaettiin viidelle opettajalle, ja palkinnon saajiin kuuluvat Otavan oppikirjailijat Mikaela Friis ja Sari Pukonen.

Mikaela Friis työskentelee Turun klassillisessa lukiossa. Valinnan perusteina mainittiin, että Mikaela on osallistunut monipuolisiin projekteihin ja Turun kaupungin opetussuunnitelmatyöhön sekä toiminut oppikirjailijana kirjasarjoissa Megafon ja Fokus. Lisäksi Mikaela on valovoimainen ja ystävällinen persoona.

Sari Pukonen työskentelee Ressun lukiossa Helsingissä, ja valinnan perusteina mainittiin, että hän on perustanut kielikylpyopetuksen Turun Luostarivuoren kouluun ja toiminut oppikirjailijana kirjasarjassa Megafon. Sari on myös työskennellyt ruotsinopettajana Espanjassa ja ammentaa kokemuksestaan monikulttuurisia aineksia opetukseensa.

Otava Oppimisen palvelut onnittelee lämpimästi Mikaelaa ja Saria!

 

Lue lisää: https://www.sfv.fi/sv/2020/svensklararprisen/