Artikkelit

Tuhattaiturilla voi oppia matikkaa myös ruotsiksi ja englanniksi

Alakoulun matematiikan suosikkisarja Tuhattaituri on kerännyt paljon positiivista palautetta sarjan käyttäjiltä. Kiinnostus Tuhattaituria kohtaan on herännyt myös kansainvälisesti. Olemme vastanneet kiinnostukseen, ja Tuhattaituri on ollut saatavilla ruotsiksi vuodesta 2015 nimellä Karlavagnen. Sarja on käännetty myös englanniksi ja nimetty Otavan tähtikuvion ja kirjasta löytyvien tähtitehtävien innoittamana: Star Maths.

Hyvä käännös syntyy yhteistyönä

Halusimme varmistaa, että Tuhattaiturin englanninkielisestä versiosta tulee yhtä toimiva kuin muistakin. Sen takia myös Star Maths -käännöksen laatu varmistettiin kokeilukäytöllä. Opettajat kiittivät erityisesti kahta asiaa: tehtävät on muokattu hyvin kohdekielelle ja matemaattiset käsitteet on käännetty huolellisesti. Oppilaat puolestaan innostuivat monipuolisista tehtävistä.

Star Maths kiinnostaa 

Englanninkielistä versiota on kysytty kansainvälisistä kouluista ja sitä tullaan varmasti käyttämään myös kielirikasteisessa opetuksessa. Otava on mukana koulutusviennin Education Finland -kasvuohjelmassa, ja Star Maths on ollut esillä monilla kansainvälisillä opetusalan messuilla. Kaikkialla vakuuttaa se, että Otavan oppimateriaalit suunnitellaan aina yhteistyössä opettajien kanssa.

Opettajat ovat kiitelleet sarjan eriyttämisratkaisuja, innostavia tehtäviä ja laajaa tuoteperhettä, josta löytyy sopivat työvälineet sekä opettajalle että erilaisille oppijoille. Tuhattaituri on syntynyt ja kehittynyt opettajia ja oppilaita kuunnellen. Positiiviset käyttäjäkommentit puhuvat puolestaan:

”Digiopetusaineisto täydentää erinomaisesti opittuja asioita, antaa motivoivaa kertausta ja auttaa opettajaa näkemään, missä mennään ja onko asiat jo opittu.”

”Monipuolinen sarja ja runsaasti hyvää materiaalia, jossa on mistä valita.”

Lisätietoja
Tuhattaituri-materiaaleista
Karlavagnen-materiaaleista
Star Maths -materiaaleista